18. juni 2021
Claus Seidel er en af landets førende bladtegnere. Han har leveret kunstneriske illustrationer af naturoplevelserne fra den kommende bro ud i Farum Sø. Man vil blandt andet kunne nyde udsigten til Claus Nars Holm. Skitse: Claus Seidel.
gallery icon

Se billedserie

Claus Seidel er en af landets førende bladtegnere. Han har leveret kunstneriske illustrationer af naturoplevelserne fra den kommende bro ud i Farum Sø. Man vil blandt andet kunne nyde udsigten til Claus Nars Holm. Skitse: Claus Seidel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farum Sø Brolaug arbejder på gave til alle naturelskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farum Sø Brolaug arbejder på gave til alle naturelskere
Furesø - 14. maj 2021 kl. 16:30
Af Mikkel Kjølby

En af områdets mest elskede traveture kan blive endnu en oplevelse rigere.

- Turen rundt om Farum Sø er en oplevelse som mange borgere i Furesø Kommune har haft glæde af til alle tider. Det er en fantastisk naturoplevelse, fortæller Peter Starup fra Farum Sø Brolaug.

Naturstyrelsen ejer Farum Sø og tog for noget tid siden den tunge beslutning, at den eksisterende bro skal fjernes, da den er lavet af plast. Det fik 40 lokale familier i aktion. De stiftede brolauget.

- Mange lokale blev kede af den besked og besluttede at danne foreningen Farum Sø Brolaug, som vil stå for etablering og drift af en ny udsigtsbro, forklarer Peter Starup.

Arbejdet med at oprette foreningen, indhente de nødvendige tilladelser og få tilbud på bygningen af den nye bro er nu på plads.

- Foreningen har blandt sine nu 40 medlemmer indsamlet ikke mindre end 45.000 kroner. Derfor er der allerede dækning for halvdelen af, hvad den nye bro er budgetteret til, og arbejdet med at søge fonde har været i gang længe, men har endnu ikke giver båret frugt. Broprojektet er betinget af at lauget finder de resterende 45.000 kroner. Uden dem får vi farumborgere ingen funklende ny træbro, siger Peter Starup.

Foreningen appellerer også til Furesø Kommune.

- Vi håber, at Furesø Kommune vil have forståelse for, at broen vil blive til fælles gavn og glæde for alle borgere. Broen vil give et imponerende kig ned gennem søen samt være et godt udgangspunkt for en smuk kanotur. Derfor retter vi en appel til Furesø Kommune om en hjælpende hånd i opgaven med, at finde de resterende, men nødvendige 45.000 kroner, siger Peter Starup om broen som vil være offentligt tilgængelig.

- Ikke kun Farum Sø Brolaug, men alle omkring søen vil være taknemmelige for en sådan håndsrækning, der desværre er nødvendig for at lauget kan gennemføre projektet, vurderer Peter Starup.

Om alt går vel kan vi alle nyde udsigten fra den ny træbro, lidt til venstre for enden af O. B. Muusvej-stien, i løbet af den kommende sommer.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?