10. december 2019
Daimi er blot en af mange store kunstnere, som har optrådt i Farum Jazzklub på Ellegården.
gallery icon

Se billedserie

Daimi er blot en af mange store kunstnere, som har optrådt i Farum Jazzklub på Ellegården.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farum Jazzklub runder de 30 i fin stil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farum Jazzklub runder de 30 i fin stil
Furesø - 15. marts 2019 kl. 13:06
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helt tilbage i 1989 var der en række af byens borgere, som mente, at byen manglede musiktilbud til den voksne generation, som måske var blevet lidt for gamle til den mere langhårede musik.

Det blev starten på Farum Jazzklub, som den 4. oktober tager hul på sin 25.sæson. Årene igennem har medlemsskaren ligget tæt på de 300, og mange medlemmer har trofast bakket op om klubben. De fleste gæster kommer naturligt nok fra Farum og nærliggende omegn, men til hvert arrangement kommer der gæster alle egne af Sjælland.

- Jazzklubben fungerer efter nogle helt enkle principper, som tilsyneladende er faldet i folkets smag. Der er altid jazzaften på Ellegården den 1. første fredag i måneden, og sæsonen begynder i oktober og slutter i maj. Det er billigt at komme ind, uanset om man er medlem eller kommer som gæst, ligesom priserne i baren er meget forbrugervenlige. Som en del af oplevelsen arrangerer Jazzklubben spisning inden musikken går på, fortæller formand Ken Christensen, som ser en enkel opskrift på succesen.

- Der er en glad og hyggelig stemning på Ellegården, når Jazzklubben inviterer til festlig fredag. Mange gæster kender hinanden, og bestyrelsen sørger for, at alle føler sig velkomne. Spisningen indledes med tallerkenservering af forretten, hvorefter buffetten står klar i "stalden", det lille lokale ved siden af "laden", hvor der er scene, borde og dansegulv, fortæller formanden.

En lang række af de bedste danske jazzorkestre og solister samt udenlandske navne har stået på scenen og skabt en forrygende stemning.

- Gennem årene er det musikalske repertoire blevet ændret en del. Fra at være udpræget traditionel, swingende jazzmusik har der de senere år været bands, der spiller udpræget bluesmusik iblandet en god gang rock'n roll. Og det er skam noget jazzpublikummet sætter pris på, ikke mindst på dansegulvet, siger Ken Christensen, som i flæng nævner en række topmusikere, som har spillet i Farum Jazzklub.

Papa Bue med Liller, Jesper Thilo, Putte Wickmann, Ib Glindemann, Sammy Remington, Richard Boone, Alex Riel, Bobo Moreno, Lillian Boutté, Billy Cross, Finn Ziegler, Fessors Big City Band, Leonardo Pedersen, Niels Jørgen Steen & the A-Team, Caroline Henderson, Anders Blichfeldt, SP-Just-Frost og Kenn Lending Blues Band med go'e gamle Rock Nalle. Og endelig husorkestret Swing Cats, som har været med lige fra starten. Sidste år fejrede de deres 35 års orkesterjubilæum i netop Farum Jazzklub.

grafik køb billede