27. februar 2021
Skruekompresser i Farum Fjernvarmes nye varmepumpeanlæg
Skruekompresser i Farum Fjernvarmes nye varmepumpeanlæg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farum Fjernvarme sænker priserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farum Fjernvarme sænker priserne
Furesø - 17. januar 2021 kl. 06:40

FARUM: Ved årsskiftet har Farum Fjernvarme sænket prisen på den forbrugsafhængige udgift til fjernvarme. En typisk varmekunde vil spare omkring 1000 kroner om året. Samtidig udledes der meget mindre CO2.

Midt i december blev der trykket på startknappen til Farum Fjernvarmes længe ventede varmepumpeanlæg ved Farremosen i Allerød. Anlægget tager, populært sagt, "varmen ud af luften" og sender denne varme ud til kunder hos Farum Fjernvarme. Da anlægget er billigere i drift, end naturgaskedlerne, er der økonomiske besparelser i sigte til kunderne hos Farum Fjernvarme.

- Varmepumpen er endnu i en testfase og ikke oppe på sin fulde kapacitet, men det glæder mig, at vi allerede nu kan levere billigere fjernvarme til kunderne. Når anlægget er taget fuldt ud i drift og kører som planlagt, vil vi vurdere, om vi kan sænke priserne yderligere, siger direktør i Farum Fjernvarme Nighat Kamal, som ser frem til, at anlægget som planlagt afleveres den 22. februar og dermed kommer i fuld drift.

Varmepumpeanlægget drives af strøm og er dermed mere miljøvenligt end de eksisterende naturgaskedler. Nighat Kamal forventer således at Farum Fjernvarme fremover vil udlede 14.510 ton mindre CO2 hvert år.

- Det er en gevinst for miljøet, som jeg er rigtig glad for, at vi kan bidrage med, samtidig med at vi sikrer varmeforsyningen til vores kunder, siger Nighat Kamal.

Når anlægget kører på fuld kraft, vil det yde 93.079 MWh om året og dække 97 procent af det årlige forbrug hos varmekunderne. Det svarer til forbruget hos 5.029 standard husstande.

Et standard parcelhus på 130 m2 med et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh vil forventes at kunne spare godt 1000 kroner på den årlige udgift, der således falder fra 16.419,49 til 15.298,60 kroner inkl. målerleje. Til sammenligning vil udgiften for en standard lejlighed på 75 m2 med et varmeforbrug 15 MWh per år falde fra 12.559,86 til 11.628,87 kroner per år inkl. målerleje.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?