17. februar 2020
Det kommende fælleshus bliver forsinket minimum et års tid. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Det kommende fælleshus bliver forsinket minimum et års tid. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fælleshus i hangaren i problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fælleshus i hangaren i problemer
Furesø - 22. oktober 2019 kl. 09:17
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indenfor de kommende år etableres op mod 500 boligenheder i Sydlejren på Flyvestation Værløse fordelt på fem byggefeltet. I den forbindelse blev den 2000 kvadratmeter store Hangar 3 udpeget som fælleshus for alle grundejerforeningerne. Den fremragende ide blev vel modtaget og ved rejsegildet i december 2018 var smilene brede og forventningerne store.

Inde i hangaren skulle der etableres en sportshal, gildesal og et atrium. Altsammen skulle stå klart i starten af 2019. Sådan kom det ikke til at gå.

Steenberg Architects flotte prospekt skulle udføres af Entreprenøren Strømberg & Sahl, men det trak ud, og den 8. juli meddelte Statstidende, at:

Strømberg & Sahl A/S - nu Selskabet af 23/7 2019 A/S - er under konkursbehandling.

Tilbage står en ufærdig hangar.

- Vi er naturligvis kede af, at vi ikke har fået det fælleshus, som vi var stillet i udsigt, da vi købte vores boliger her i Sydlejren. På den anden side har vi heller ikke ønsket at overtage driftsansvaret for en bygning, før alle forhold identificeret ved gennemgangen er bragt i orden, siger Anni Birgitte Møller fra driftsgruppen, som repræsenterer grundejerforeningerne i Sydlejren.

Driftsgruppen har fået den besked fra Freja Ejendomme, som ejer Hangar 3, at man ikke skal forvente, at Hangar 3 er færdig på denne side af nytår.

- Vi knokler rundt for at gøre den færdig, så vi kan overdrage den i færdig tilstand. Beboerne er selvfølgelig ikke interesserede i at overtage den, før den er færdig, siger Rune Christiansen, projektleder for Freja Ejendomme.

Især de indviklede økonomiske forhold tager tid.

- Det er småting, men det tager tid, når der er en konkurs inde over, og det skal afklares om forsikringen, eller konkursboet skal betale, forklarer Rune Christiansen.