23. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten laver aftale med borgmesteren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten laver aftale med borgmesteren
Furesø - 14. november 2018 kl. 11:56
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den samme scene har efterhånden udspillet sig i Furesø Byråd gennem flere år. Først Øjvind Vilsholm og siden Helle Vallentin har på vegne af Enhedslisten stillet ændringsforslag til stort set samtlige lokalplaner med henblik på at få genanvendelse af regnvand ind i protokollerne.

Ved det seneste byrådsmøde stemte Helle Vallentin for det kommende byggeri af seniorbofællesskabet Ydungård uden at stille betingelser om genanvendelsen af regnvand, men afslørede samtidig, at partiet havde lavet en aftale med borgmester Ole Bondo Christensen (S) om fremtidige byggerier.

- Enhedslisten har i årevis været optaget af miljøvenligt byggeri, både når det gælder større byggerier og mindre til for eksempel boliger. Vi har derfor været kritiske overfor meget nybyggeri, hvor der ikke har været stillet krav om opsamling af regnvand til toiletskyl og tøjvask. Netop genanvendelse af regnvand skåner vores miljø, bl.a. ved at vi ikke bruger af vores sparsomme drikkevandsressourcer til at skylle ud i toilettet med og til tøjvask. Regnvand udmærker sig i øvrigt til tøjvask fordi kalkindholdet i regnvand er meget lavt, forklarer Helle Vallentin.

I Kommuneplan 2017 indgår en generel retningslinje om emnet. Her lyder det at: I byggerier større end 1.000 kvadratmeter skal der stilles krav om at etablere anlæg til opsamling af regnvand fra tage til toiletskyl og eventuelt tøjvask i maskine som betingelse for ibrugtagning af ny bebyggelse.

Enhedslisten vil dog gå længere end det, og har derfor lavet en aftale med Socialdemokratiet.

- Vi har nu sammen med Borgmesteren aftalt, at der skal ses nærmere på mulighederne for at kræve genanvendelse af regnvand i forhold til flere byggerier end det, der kræves i dag. Det kan eksempelvis være i relation til byggeri i del-parceller, hvor summen af arealet af de enkelte parceller overstiger 1000 m2, men den enkelte parcel ikke gør det. Det skal vi gøre bedre, siger Helle Vallentin.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede