13. december 2019
De fem udstillende kunstnere i Skovhuset er fra venstre Birgit Brandt, Annie Cornier, Olav Johannisson, Birgit Andersson og Zanne Jahn. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

De fem udstillende kunstnere i Skovhuset er fra venstre Birgit Brandt, Annie Cornier, Olav Johannisson, Birgit Andersson og Zanne Jahn. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En sommergodbid i Skovhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sommergodbid i Skovhuset
Furesø - 15. juli 2019 kl. 05:18
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En sommergodbid. En smuk udstilling trods et tema, der har et kedeligt rygte.

Sådan lancerede Helle Katrine Møller i sin åbningstale i Skovhuset årets sommerudstilling, der bærer titlen »Genta´r«.

Fem lokale kunstnere med hver sit særpræg udstiller, og der er både genkendelse og nytænkning i deres værker, men gentagelsen er også en stærk ven - naturen og årets gang er én lang gentagelse. Mens kunsten ifølge smagsdommer-majoriteten helst skal være nyskabende igen og igen. Så man skal være stærk for at gå op imod den strøm.

- Men vi var jo også med på udstillingen sidste år, sagde Birgit Brandt, da hun stod ved siden af Olav Johannisson. Det var én gentagelse. Og selve sommerudstilingen er en gentagelse af den idé, som Ingrid Barsballe og Skovhusets billedskole fostrede og præsenterede for første gang i 2016. Dengang de syntes, at der manglede et og andet der midt på sommeren. Så er vi oppe på to gentagelser!

For tre år siden var der i øvrigt fire udstillende kunstnere, året efter var der fem, og sidste år fugte en pause, men nu er der fem igen. Birgit Brandt med hendes kraftfulde blomstermotiver, Johannisson med skulpturerne og en intro-tale om at tage naturen tilbage, Annie Cornier med grønblå bund og biler i skovbunden og Birgit Andersson med en særlig blå-sort tone i naturmotiverne.

Og endelig er der Zanne Jahn med kunstværker i keramik tilført gregoriansk musik, og på den måde er der noget for enhver smag.

Helle Katrine Møller fra bestyrelsen - hun er også tidligere udvalgsformand for kultur-, fritids- og idrætsområdet i radikal klædedragt - åbnede dagen, mens der stod lidt gyldne dråber og et par flotte jordbæropsatser i baggrunden ved siden af musikken.

- Genta´r er jo både en modig og mærkelig titel. Det er normalt det, som man i kulturverdenen spidder en modstander med, at jo bare er tale om en gentagelse. Derfor er titlen på udstillingen her faktisk en provokation, sagde åbningstaleren og fastslog, at »Genta´r« også byder på mange nye fortolkninger. Katrine Møller fastslog, at vi alle gentager os selv:

- Det er ikke forkert at sige, at den cirkulære bevægelse er den mest dominerende i verden, og der ofte er en overvældende poesi i den, uddybede hun.

Også var der ellers mulighed for at gå rundt i Skovhuset nedenunder og ovenpå og betragte de mange kunstværker, som kan ses gratis frem til 28. juli.