22. april 2019
Ole B. Kristensen (tv.) og John Mynderup (Th.) sørgede for at markere Knud Hjortøs 150 års fødselsdag med en krans på forfatterens gravsted.
Ole B. Kristensen (tv.) og John Mynderup (Th.) sørgede for at markere Knud Hjortøs 150 års fødselsdag med en krans på forfatterens gravsted.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En krans til Knud Hjortøs gravsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En krans til Knud Hjortøs gravsted
Furesø - 07. januar 2019 kl. 18:18
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatteren Knud Hjortø er en af de mest markante kulturpersonligheder i lokalområdet. Han voksede op ved Kirke Værløse. Uddannede sig ved Jonstrup Seminarium og skrev et stort antal boger blandt andet om barndommens oplevelser på Hjortøgård. Derfor har en arbejdsgruppe ved Værløseegnens Historiske Forening besluttet at markere forfatterens 150-fødselsdagen. På selve dagen blev fødselsdagen markeret med kransenedlæggelse på forfatterens grav på Vestre Kirkegård i København.

To dage senere tog Ole B. Kristensen og John Mynderup til Jonstrup for at fortælle om forfatterens liv og levned ved Jonstrupsamlingens søndagsfortælling.

- Med 50 deltagere var det vores bedst besøgte af de 24 søndagsfortællinger, vi hidtil har afholdt, fortæller formanden for Jonstrupsamlingens Venner, Signe Holm-Larsen.

Næste arrangement finder sted lørdag den 19. januar i forbindelse med Furesø Bibliotekers litteraturfestival Lun På Ord i Galaksen og på Værløse Bibliotek. Her fortæller kulturjournalisten Henrik Wivel om Knud Hjortø, mens Karsten Pharao, kendt fra bl.a. Radio 24syvs "Pharaos Cigarer", læser en af hans noveller op. Arrangementet, hvor der også vil være salg af Hjortø-bøger til særpris, finder sted i Orbit-salen kl. 14-15.

Senere på året vil der blive afsløret et mindesmærke for Knud Hjortø ved forfatterens barndomshjem Hjortøgård.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede