16. oktober 2019
Udvalgsformand Lene Munch-Petersen (S) har været rundt med præmier og diplomer til vinderne.
gallery icon

Se billedserie

Udvalgsformand Lene Munch-Petersen (S) har været rundt med præmier og diplomer til vinderne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever har indsamlet 807 kilo affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever har indsamlet 807 kilo affald
Furesø - 20. maj 2019 kl. 11:27
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

807 kg affald. Så meget har børn og voksne fra skoler og institutioner indsamlet i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling - heriblandt 10.000 cigaretskod og over 340 dåser. Affald der ellers lå i naturen og flød i Furesø Kommune!

Det meste affald er indsamlet af Solvangskolens elever. Elevrådet havde sat fokus på affald i naturen og kom med det udspil, at alle skolens elever skulle ud og samle affald hver dag i uge 13. Det blev det desværre ikke til, men mindre kunne også gøre det. Og med 474 kg affald er Solvangskolen klare vindere af den lokale kampagne "Ingen skovsvin i Furesø". Udover at samle affald havde elevrådet også lagt vægt på, at der blev sat fokus på det sociale, således at 8. klasse og 3. klasse elever samarbejdede om indsamlingen.

Lene Munch-Petersen, formand for Udvalg for Natur, Miljø og Grøn Omstilling, overrakte elevrådet diplom og blomster og roste dem for deres store indsats - både på naturens og miljøet vegne. Sammen med hæderen fulgte også 2500 kr,.

Lyngholmskolens 0. klasser havde med 56 kg indsamlet næstmest affald. De tog imod udvalgsformanden med sang og store forventninger. De fik ligeledes overrakt diplom og blomster, medfølgende 1500 kr. som præmie for det gode arbejde.

- Det er så godt at I har samlet alt det affald op, som lå i naturen. Både fordi det ser grimt ud, dyrene kan komme til skade og så kan affald jo genbruges og blive til nye ting, sagde Lene Munch-Petersen, før 0.klasserne sluttede af med en "skraldesang".

Tredjepræmien er gået til Børnehuset Kirke Værløse, der har indsamlet 44 kg affald. De præmieres ligeledes med blomster, diplom og 1000kr.

I alt har over 930 børn og voksne fra Furesø deltaget i Danmarks Naturfredningsforenings affalds indsamling 2019.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede