11. april 2021
En sømand har sin enegang. Dog her i godt selskab på Danmarks største dukkehusfestival i Kulturhuset i Farum                                                                                                        Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

En sømand har sin enegang. Dog her i godt selskab på Danmarks største dukkehusfestival i Kulturhuset i Farum Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dukkehuse fra øverste skuffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dukkehuse fra øverste skuffe
Furesø - 02. maj 2016 kl. 06:47
Af Niels Idskov

Nævn en ting, du ikke tror findes - og du finder den her. Denne sætning kunne være mottoet for den årlige dukkehusfestival i Farum Kulturhus, som er et sandt eldorado for dem, der elsker denne miniatureverden. Det være sig hobbyfolk eller de få, der lever af det.

Vi kan nævne en hvid italiensk skøjtestøvle, en japansk blomst eller noget helt syvende. Og folk strømmer til kulturhuset. Det være sig de besøgende, der køber godt for sig - mange af dem opdager en verden de ikke kendte - og så er der alle dem, der har en stand her. Gengangerne og de nye.

Blandt de nye er tre italienske udstillere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi er nødt til forny os. Kirsten og jeg har her i foråret været til messe i Italien, og det er et par af udstillerne dernedefra, som vi nu har lokket til Farum, siger Agnete Jakobsen, som sammen med Kirsten Hemmeshøj er drivende kraft bag festivalen. Den fandt i år sted for 23. gang, og de to kvinder har stået i spidsen for begivenheden de seneste ni år.

For dem begge er det mere end en interesse. Børn og børnebørn flokkes om dem og er inddraget i arrangementet. Enten som billetdamer, kaffesælger eller noget helt tredje.

Dukkehusfestivalen omfatter 65 udstillere fra ni lande, otte europæiske samt USA, og er klart den største af slagsen i Danmark.

- Jeg tror, at vi er så populære at besøge, fordi vi gør det hele så hyggeligt. I udlandet finder den her slags udstillinger ofte sted i store haller. Det bliver mere koldt på den måde. Det er omvendt her: mindre lokaler, mere nærvær - fordi vi kender alle udstillere - og så måske også fordi de sælger så godt. Der er mange udstillere, der kommer igen år efter år, siger Agnete Jakobsen.

Et vue udover udstillingen afslører, at der er flest kvinder til steder. Unge såvel som ældre, men måske alligevel flest ældre, men Agnete Jakobsen fortæller, at det mest er de ældre, der køber ting på messen, mens det er de unge, der laver dem. Dermed skulle fremtiden være sikret for dette håndværk, hvor de fleste ting laves i målestokforholdet 1:12, som er den internationale norm på området. Men der findes også undtagelser.

Er der overhovedet mænd til stede i kulturhuset? Svaret er ja. I en lomme bag caféen har miniatureforeningen »Mini« skabt dette års særudstilling, nemlig et havnemiljø. Både kvinder og mænd, hele 22 i alt, har gennem det seneste år været med til at skabe havnen med dens skibe, kraner og vand. Sidste år havde foreningen udstillet en campingplads.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?