21. maj 2019
Parkeringspladser og et hegn mellem Hangar 1 og Bellemosegård indgår i planerne.
gallery icon

Se billedserie

Parkeringspladser og et hegn mellem Hangar 1 og Bellemosegård indgår i planerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Droner indtager Flyvestationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Droner indtager Flyvestationen
Furesø - 11. december 2018 kl. 09:42
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den sidste ledige hangar i den såkaldte kulturakse på Flyvestation Værløse kommer til at danne rammen om en højteknologisk virksomhed. Copenhagen Robots ApS, ejet af iværksætteren Johnnie Bloch Jensen, har indgået en købsaftale med statens ejendomsselskab Freja Ejendomme om Hangar 1. Virksomheden udvikler robot og droneteknologi. Især med hensyn til droner er den kæmpestore hangar en gevinst i form af testflyvning, produktion og montage, samt etablering af et iværksættermiljø og andre opstartsvirksomheder. Det vurderes, at der kommer 30 nye arbejdspladser i forbindelse med planerne for Hangar 1.

Den slags virksomheder kan kun etableres med byrådets særlige godkendelse. Den kom så i sidste uge i Udvalget for byudvikling og bolig. Formanden for udvalget Egil Hulgaard (K) forventer ikke de store problemer trafikmæssigt.

- Vi mener ikke, at trafikbelastning bliver så hård, at det bliver et problem, siger Egil Hulgaard.

DN Furesø har i sit høringssvar gjort opmærksom på, at den nye ejer må forvente intensiv trafik, idet der planlægges 55 nye parkeringspladser. DN ønsker desuden, at der ikke må flyves med droner udendørs på Flyvestationen.

Furesø Kommune arbejder videre med regulering af udendørs droneflyvning. Dette skyldes også, at den nærliggende Filmstationen har gjort opmærksom på, at deres optagelser kan blive forstyrret af droneflyvning i utide.

- Vi skal have styr på, hvad der skal reguleres med hensyn til udendørs droneflyvning. Det er der ikke truffet beslutning om endnu, men vi forstår godt, at Filmstationen frygter, at det vil forstyrre deres produktion, lyder det fra formanden.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede