1. august 2021
Kresten Bergsøe gjorde opmærksom på problemet med overløb til Farum Sø. Udvalgsformand Lene Munch-Petersen (S) oplyser, at vil blive investeret massivt i området. Ifølge tidsplanen bliver det i 2024. Foto: Mikkel Kjølby
Kresten Bergsøe gjorde opmærksom på problemet med overløb til Farum Sø. Udvalgsformand Lene Munch-Petersen (S) oplyser, at vil blive investeret massivt i området. Ifølge tidsplanen bliver det i 2024. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Doktorens Bugt bliver første punkt i ny spildevandsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Doktorens Bugt bliver første punkt i ny spildevandsplan
Furesø - 30. juni 2020 kl. 10:35
Af Mikkel Kjølby

For en måneds tid skrev Frederiksborg Amts Avis om problemerne med overløb af spildevand til Doktorens Bugt i Farum Sø.

I weekenden tog TV Lorry problematikken op. Med en aktindsigt til Miljøstyrelsen havde den regionale TV-station dokumenteret, at der er udledt 340 millioner liter urenset spildevand til Farum Sø over de sidste fem år.

Udløbsrørene fra det store underjordiske opsamlingsbassin på Farumgård er så tæt som 31 meter fra badestranden i Doktorens Bugt.

- Sandheden er, at ingen i virkeligheden kender omfanget af udledningen. Heller ikke kommunen, siger Farumgårds ejer Kresten Bergsøe, som har oplevet, at dækslet til kloakken er skudt af ved store regnskyl.

Furesø Kommune er i færd med at udforme en ny spildevandsplan. Den forrige udløb i 2017.

- I den nye spildevandsplan står der, at Doktorens Bugt bliver det første, vi tager fat på, siger udvalgsformand Lene Munch-Petersen (S).

I de sidste par år er der indsamlet data. I 2021-23 forventes en afklaring af hvilke projekter, der skal sættes i værk, og i 2024 skal spaden sættes i jorden. Tidshorisonten skyldes, at det slet ikke er så enkelt, som det lyder.

- Nu skal vi have belyst det grundigt. For vi skal være ret sikre i vores sag, når det er investeringsprojekter til 70 mio. kr., der skal laves, siger Lene Munch-Petersen.

Det nuværende kloaksystem blander regnvand med kloakplan, hvilket ved store regnskyl giver overløb.

- Det er en kombination af større mængder regnvand og flere mennesker i området. Vi skal slet ikke have regnvand ned i kloakken. Det skal nedsive, hvor folk bor. Vi skal kigge på LAR-løsninger i området, forklarer Lene Munch-Petersen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?