10. august 2020
Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dødsulykke: Uvished om promille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dødsulykke: Uvished om promille

Det står ikke klart, om den 23-årige mand, der er sigtet for uagtsomt manddrab efter Lisbeth Lykke Harsviks død, var fuld ved ulykken.

Furesø - 28. juli 2020 kl. 16:10
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordsjællands Politi oplyste i weekenden, at en 23-årig mand var sigtet for spirituskørsel og manddrab efter den tragiske ulykke på Hillerødmotorvejens forlængelse lørdag aften, hvor den 57-årige formand for Socialdemokraternes partiforening i Furesø Lisbeth Lykke Harsvik mistede livet og hendes mand blev alvorligt kvæstet.

arrow Læs også: S-formand død i trafikulykke

Den 23-årige blev dog ikke fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, og det har sin årsag, oplyser Henriette Døssing fra Nordsjællands Politis presseafdeling.

For mens den første udåndingsprøve foretaget umiddelbart efter ulykken viste en promille højere end det tilladte, viste udåndingsprøve nummer to ikke er for høj promille.

- Derfor vurderede man, at der ikke var grundlag for at fremstille ham, siger Henriette Døssing.

Der er også udtaget en blodprøve, som er sendt til retskemisk analyse for at få fastlagt promillen, oplyser hun.

Den 23-årige er fortsat sigtet for uagtsomt manddrab og spirituskørsel, og sagen kan fortsat ende med en tiltale for uagtsomt manddrab, spirituskørsel eller ej.

- Vi skal have resultatet af den retskemiske prøve, og de tekniske undersøgelser, og efterforske sagen videre, og så vil der blive taget stilling til, hvad der videre skal ske, siger Henriette Døssing.

Den tragiske ulykke skete lørdag kørt for midnat ved Kollerødvej nær Allerød. Bilen med parret fra Værløse blev påkørt bagfra af den 23-årige, og ramte et vejtræ. Lisbeth Lykke Harsvik blev dræbt på stedet, og hendes mand kørt til Rigshospitalet, mens den 23-årige slap uden alvorlige skader.

arrow Dødsulykke ved Allerød
26. juli 2020 kl. 02:24 Opdateret: kl. 02:26
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?