9. august 2020
Børnene i Åkanden fik diplomer for indsatsen, men huskede på også at vande højbedene i børnehuset.
gallery icon

Se billedserie

Børnene i Åkanden fik diplomer for indsatsen, men huskede på også at vande højbedene i børnehuset.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Diplomer til Åkandens dygtige klimabørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Diplomer til Åkandens dygtige klimabørn
Furesø - 06. september 2019 kl. 10:34
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børnene i Børnehuset Åkanden på Skovbovænget i Hareskovby kan nu med rette kalde sig klimaambassadører og give deres viden videre til deres forældre.

Furesø Kommune har kørt en klimaprojekt med børnene, hvilket kulminerede med uddeling af diplomer til de kære små.

- Det var så fint børnene sang cykelsangen mens de legede at de cyklede og bagefter modtog de et diplom for at have cyklet 252 gange på 14 dage, fortæller Stine Rahbek Pedersen, projektleder for grøn omstilling i Furesø Kommune.

- Børnene var rigtig stolte og havde helt styr på at sortere affald. De viste engageret, hvor metal, glas og papir skulle hen. Det er virkelig lykkedes pædagogerne at gøre affaldssorteringen til hverdagsviden for børnene, siger Stine Rahbek Pedersen.

Børnene viste også, hvordan deres højbede skulle vandes og til sidst gik turen til den mobile cykelbane, hvor de har øvet sig i at holde styr på, hvor de andre børn var, holde afstand, vise hensyn og forcere cykelforhindringerne.

I det hele taget fylder cyklerne rigtig godt i gadebilledet i disse uger. I skolerne er næsten alle klasser med i Alle Børn Cykler ABC og I Søndersø Børnehus er der spot på cyklerne i hele september.

- Alle tre tiltag er rigtig fine indsatser for klimaet, fordi forældrene lader bilen stå og cykler sammen med deres barn til daginstitution og skole og samtidig er cyklen jo altid et godt valg rent sundhedsmæssigt, forklarer Stine Rahbek Pedersen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?