20. januar 2021
Kunstnergruppen "Den frosne skulder" har hjulpet til med årets juleudsmykning i Farum Kulturhus. Fra venstre er det: Annette Struve, Anja Moos Wagner, Dorthe Ravn, Lisbeth Murel, Susanne Skou, Bjarne Ravn og Zanne Jahn.
Kunstnergruppen "Den frosne skulder" har hjulpet til med årets juleudsmykning i Farum Kulturhus. Fra venstre er det: Annette Struve, Anja Moos Wagner, Dorthe Ravn, Lisbeth Murel, Susanne Skou, Bjarne Ravn og Zanne Jahn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Den frosne skulder« redder julen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Den frosne skulder« redder julen
Furesø - 21. november 2019 kl. 19:26
Af Mikkel Kjølby

Netop i året, hvor kulturhusleder Zanne Jahn stod til at fejre sølvbrullup med nisserne fra det årlig tilbagevendende nisselandskab, truede en såkaldt »frossen skulder« med at spolere det hele.

I fire måneder har Zanne Jahns højre skulder gjort knuder, den sidste måned har hun endda været sygemeldt. Zanne Jahn er ikke kendt for at gå på kompromis eller lave venstrehåndsarbejde, og heldigvis kom hun på en plan.

Zanne har indrulleret tre billedkunstnere og tre dekoratører, som er sprunget beredvilligt til i nødens stund. For når Zanne kalder, så kommer man naturligvis.

Kunstnergruppen »Den frosne skulder« har været igang med julescenografien siden i mandags, og det hele afsløres lørdag formiddag.

- Jeg har uddeleret opgaver, og de har fået frie rammer. De skal have mulighed for at skabe deres eget univers. Det giver en herlig ping-pong, hvilket er meget givende for begge parter, siger Zanne Jahn, der som altid vil have det bedste.

- Hvis Zanne synes, det er forkert, så er det forkert. Hun går ikke på kompromis - heller ikke med hendes eget, fortæller Lisbeth Murel.

Annette Struve vil gerne aflive en myte.

- Jeg vil godt aflive myten om, at Zanne bestemmer det hele. Hvis man spiller op til Zanne, så får man vidde rammer, siger Annette Struve.

Gamle lamper
Nisselandskabet er i år stærkt inspireret af Zannes frosne skulder. En række hvide lamper danner en Frozen-agtigt landskab, som nisserne fylder ud.

- Vi fandt lamperne i kulturhusets kælder, fortæller Zanne Jahn.

- En lærer kom forbi og spurgte om ikke det var Paltholmskolens gamle lamper. Og jo, det er genbrug. Det hele er genbrug, fortæller Annette Struve.

Nisselandskabet er kun en lille del af juleudsmykningen. Hele foyeren er klædt på til julen. Det er dekoratøren Anja Moos Wagner, som har det store overblik over scenografien. Annette Struve og Susanne Skou har kastet sig over caféområdet, mens Dorthe Ravn, Lisbeth Murel og Bjarne Ravn har nusset om nisselandskabet.

Juleudsmykningen indvies lørdag klokken 11.30.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?