23. oktober 2021
Venstres gruppeformand i Furesø Byråd, Gustav Juul, står sammen med de øvrige partier i blå blok frem mod næste års kommunalvalg. Foto: Lars Skov
Venstres gruppeformand i Furesø Byråd, Gustav Juul, står sammen med de øvrige partier i blå blok frem mod næste års kommunalvalg. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den blå blok står sammen før valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den blå blok står sammen før valget
Furesø - 30. april 2016 kl. 06:09
Af Jimmy Rømer

Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance danner teknisk valgforbund til kommunalvalget i 2017. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den fælles målsætning med indgåelsen af det tekniske valgforbund er at undgå stemmespild og sikre maksimal borgerlig indflydelse efter næste kommunalvalg.

Der findes ikke andre aftaler mellem de fire partier, der hver især er frit stillet efter konstitueringen.

Et valgforbund er et valgteknisk samarbejder, der indgås mellem politiske partier eller lister for at minimere stemmespild og for at maksimere antallet af mandater, der tilfalder partierne i valgforbundet.

I dag er det kun Venstre og Det Konservative Folkeparti, der er repræsenteret i Furesø Byråd. I indeværende periode ragede Per Kattrup uklar med Dansk Folkeparti og efter en periode uden for partierne, valgte han at gå til Socialdemokratiet. Ved det seneste valg var Liberal Alliance ikke langt fra at sikre sig et mandat.

Venstre er i dag repræsenteret ved gruppeformand Gustav Juul, den tidligere borgmester i Farum Kommune, Lars Carpens, den tidligere viceborgmester i Værløse Kommune, Kurt Bork Christensen, den tidligere borgmesterkandidat Kasper Krüger samt Ole F. Holleufer.

De konservative har viceborgmester Susanne Mortensen, udvalgsformand John Ingemann Allentoft og Egil Hulgaard på plads i byrådet.

Formanden for de konservative i Furesø, Lars Carstensen, fortæller, at man har været ude i god tid for at etablere valgforbundet.

- Selvfølgelig har det taget tid, men efter flere kommunalvalg er det nu lykkedes at samle hele den borgerlige blok i Furesø. Formålet er ikke at spilde stemmer. Vi ser helst en borgerlig - og konservativ - borgmester, men vi lægger op til et bredt samarbejde. Vi holder opstillingsmøde i oktober, hvor vi vælger borgmesterkandidat, og hvor vi så vidt muligt stiller holdet til byrådsvalget. Det bliver et hold, der er blandt med rutinerede kræfter og nye ansigter. Personligt har jeg ikke afklaret, hvorvidt jeg stiller op, siger Lars Carstensen.

Dansk Folkepartis formand Käthe Berg Søeballe siger:

- For os er indgåelsen af et teknisk valgforbund et spørgsmål om at undgå stemmespild og sikre maksimal indflydelse for Dansk Folkeparti efter næste kommunalvalg. En indflydelse vi får mest af med en borgerlig borgmester.

Den borgerlige borgmester kunne meget vel være Gustav Juul, der finder det vigtigt, at det er en samlet blå blok, der går til valg.

- Det er klart, at Venstre går efter at få borgmesterposten og størst mulig indflydelse. Lige så klart er det, at de tre øvrige partier i valgforbundet gerne ser deres spidskandidat som borgmester. Det kan have afgørende betydning for valgets udfald, at vi stiller med det største valgforbund, så stemmespildet minimeres, forklarer Gustav Juul.

Venstre har ikke fastlagt deres opstillingsmøde, men Gustav Juul stiller gerne op som borgmesterkandidat, hvis Venstres medlemmer ønsker det.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Liberal Alliance og Arne Rask.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?