29. juli 2021
Bettina Ugelvig Møller (S). Arkivfoto: Sofie Pihl
gallery icon

Se billedserie

Bettina Ugelvig Møller (S). Arkivfoto: Sofie Pihl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Furesøtilskuddet giver mulighed for at fortsætte en bæredygtig ansvarlig økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Furesøtilskuddet giver mulighed for at fortsætte en bæredygtig ansvarlig økonomi
Furesø - 16. juli 2021 kl. 09:28

Debat
Efter hårde forhandlinger er det lykkedes Furesø byråd med Borgmester Ole Bondo Christensen (A) i spidsen at indgå en aftale med regering og Folketing om et årligt særtilskud fra 2022 på ca. 30 mio. kr. - stigende til 39 mio. kr. i 2030. At nå så langt har krævet både en kæmpeindsats af borgmesteren og et godt sammenhold i byrådet.

arrow Læs også: DEBAT: Hvad er regnestykket bag aftale om særtilskud

Med aftalen har byrådet og Folketinget skrevet sidste kapitel i den såkaldte Furesøaftale som blev indgået ved kommunesammenlægningen i 2005. Furesø blev i 2006 som bekendt født med Danmarkshistoriens største gæld på hele 3 mia. kr. Hvert år betaler vi 123 mio. kr. i renter og afdrag på denne gæld fra før kommunesammenlægningen og skal gøre det frem til 2040.

Derfor har Furesø i 2006 og frem til og med 2021 modtaget et årligt tilskud på 50 mio. kr. Furesøaftalen blev genforhandlet med daværende Indenrigsminister, Bertel Haarder, i 2011 af den nuværende borgmester og daværende viceborgmester Susanne Mortensen. Ved genforhandling i 2011 blev Furesø stillet et nyt tilskud i udsigt for perioden 2022 og frem.

Nu har vi så ved en fælles stor indsats fået lagt rammerne for udbetaling af det sidste særtilskud. Tilskuddet giver mulighed for at vi fortsat kan afvikle gælden, der 2030 vil være reduceret til ca. 1 mia. kr. Vi har på trods af den store gæld fået styr på kommunens økonomi i et bredt samarbejde i byrådet og har både kunnet udvikle kommunen og øge vores kassebeholdning mere end 100 mio. kr., de seneste 12 år. Vi skal i de kommende år skal fortsat have fokus på effektiv drift og stram økonomistyring så vi kan sikre, at økonomien i Furesø fortsat er bæredygtig og vi fortsat kan yde god service til furesøborgerne i form af gode børneinstitutioner, skoler og ældrepleje og samtidigt udvikle vores smukke grønne kommune.

Aftalen, vi lige har indgået, er god for Kommunens økonomi - og et eksempel på, hvad vi kan opnå når Furesø står sammen.

Bettina Uglevig Møller
og
Preben Sandberg Pettersson medlemmer af Furesø byråd (S)

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?