5. august 2020
Elisabeth Dalsgaard, stifter af Swingtime, har fået et internationalt gennembrud med sit koncept »Ballroom Fitness«.
Elisabeth Dalsgaard, stifter af Swingtime, har fået et internationalt gennembrud med sit koncept »Ballroom Fitness«.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansepigens kæmpe gennembrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansepigens kæmpe gennembrud
Furesø - 08. april 2013 kl. 06:00
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Farum: Det startede med uklædelige brune gardiner, et møgbeskidt og ulækkert linoleumsgulv samt en placering lidt vel langt ude ved den tidligere kaserne. Og det er foreløbigt kulmineret med stående bifald og en enestående hyldest i »Dansens Mekka«, Blackpool, ved den årlige »International Fitness Show Case«. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Elisabeth Dalsgaard tog de første trin i sin egen danseskole i Farum tilbage i 2002, og nu er hun kåret som »Årets Navn« på Englands største fitness, aerobic og dance convention med 7000 deltagere.

Messen er en slags »fitness-branchens Oscar-uddeling«, hvor der også kåres blandt andet bedste event og bedste nye brand, og Elisabeth Dalsgaard er kun den tredje dansker, der har været inviteret med til messen.

Og hun havde ingen anelse om, at hun ville vinde prisen som »Årets Navn«.

- Jeg har også set Oscar-uddelinger, hvor vinderne lader som om, de intet ved. Men jeg vidste virkelig ingenting, for som den eneste kategori var er ikke nomineret nogle i »Årets Navn«. Da dommerne gav stikord fra scenen om, hvem vinderen var, blev det sagt, at man for første gang kårede et udenlandsk navn, og lidt senere sagde de, at det drejede sig om en kvinde. Men jeg anede ikke uråd, og da det blev sagt, at vinderen er en underviser, der selv arrangerer arrangementer, tænkte jeg, hvilke andre kvinder end mig, der gør det. Jeg var stadig ikke klar over, at vinderen var mig, fortæller Elisabeth Dalsgaard.

Hun var så optaget af, hvad der skete på scenen, at hun ikke engang lagde mærke til, at flere af de øvrige deltagere sad og pegede på hende.

- Da mit navn blev råbt op, kom det fuldstændig bag på mig. Heldigvis skulle jeg ikke holde en takketale, for jeg havde vist kunne sige »thank you«, siger Elisabeth Dalsgaard.

Det er hendes motions- og dansekoncept »Ballroom Fitness«, der har vakt opsigt verden over. Her behøver man ingen dansepartner og ingen dansekjole. Man lærer forskellige danse at kende, og man får absolut sved på panden og rigtig god motion. Elisabeth Dalsgaard uddanner instruktører i både ind- og udland i »Ballroom Fitness«, og hun har blandt andet været i Sydafrika.

- Der var en mand, der havde bedt mig teste konceptet i Sydafrika. Jeg fløj derned, blev hentet i en stor, sort Mercedes og kørt til et kæmpehotel. Og så stod der en masse mennesker - mest veltrænede mænd - og ventede på, at jeg skulle gå i gang. Jeg tvivlede ikke på konceptet, men jeg tvivlede pludselig på mig selv. Heldigvis gik det fremragende, og det viste sig, at chefen for den koncern, der havde bragt mig til Sydafrika, var Richard Branson, manden bag Virgin Group, forklarer Elisabeth Dalsgaard.

Der er nu så meget interesse i udlandet for »Ballroom Fitness«, at hun knapt har overblik over antallet af henvendelser, men der skal uddannes endnu flere instruktører, og så skal der etableres yderligere kontakter i udlandet.

- Det har været et kæmpe eventyr fra starten på det møgbeskidte linoleumsgulv til prisoverrækkelsen i Blackpool, men jeg har mod på mere, siger Elisabeth Dalsgaard.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?