5. april 2020
Sven Krarup Nielsen står i spidsen for Spejdernes Samråd i Furesø. Foto: Niels Troels-Smith
Sven Krarup Nielsen står i spidsen for Spejdernes Samråd i Furesø. Foto: Niels Troels-Smith
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks største spejderkommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks største spejderkommune
Furesø - 17. august 2019 kl. 11:24
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Godt og vel 1000 børn går til spejder i Furesø Kommune. Det gør Furesø til en af landets største - og måske endda den største - målt på antal spejdere i forhold til indbyggertal.

arrow Læs også: Farums ældste spejdergruppe fejrer 70 års jubilæum

- Det er baseret på en masse gode spejderledere og gode faciliteter fra kommunens side. Men også at vi står sammen og gør tingene i fællesskab, siger Sven Krarup Nielsen, formand for Spejdernes Samråd i Furesø.

Sven Krarup Nielsen blev ulveunge i Claus Nar Gruppe helt tilbage i 1954. 12 år senere blev han tropsleder. Siden formand for samrådet i Farum og derefter Furesø ved kommunesammenlægningen.

- Claus Nar Gruppe er den ældste i Farum og har været med til at starte de andre grupper. Det er foregået i et godt fælleskab gennem samrådet. Ved kommunesammenlægningen var det første, vi gjorde, at invitere Værløsegrupperne med, fortæller Sven Krarup Nielsen.

Der er syv grupper under Det Danske Spejderkorps. Claus Nar Gruppe, Peter Lassen Gruppe, Skjoldmøerne og Stavnsholt Vikingerne i Farum. Alugod og Mjølner i Værløse. Ravnehus i Hareskovby. Dertil kommer De grønne pigespejdere i Jonstrup samt en FDF-gruppe i Kirke Værløse.

- Den største udfordring er, at mange børn vil være med. Der er ventelister til de fleste spejdergrupper. Man kunne overveje om, der skal etableres en eller to grupper mere i Furesø, eller om de eksisterende faciliteter skal udvides, siger Sven Krarup Nielsen.

De syv grupper under Det Danske Spejderkorps arbejder også sammen om at drive Spejdernes Genbrug som hvert år sender et par millioner kroner videre til spejderarbejdet og flere andre velgørende formål.