13. august 2020
DN Furesøs formand Carsten Juel efterlyser borgerforslag om, hvordan man kan skabe mere natur i Furesø. Foto: Kenn Thomsen.
DN Furesøs formand Carsten Juel efterlyser borgerforslag om, hvordan man kan skabe mere natur i Furesø. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DN går ind i arbejdet for mere natur i Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DN går ind i arbejdet for mere natur i Furesø
Furesø - 10. februar 2020 kl. 20:31
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klimakampen er forlængst nået ind i de kommunale dagsordener i Furesø Kommune, hvor der arbejdes med FNs verdensmål.

I kommuneplantillægget står der endda, at forvaltningen skal undersøge mulighederne for mere natur på de kommunale områder, og dem er der ganske mange af.

DN i Furesø har grebet bolden og udarbejdet et idekatalog. Ikke kun på kommunale områder, men også i boligforeninger.

- Furesø Kommune har allerede meget natur. Men det er stadigt muligt at øge både biodiversitet og de rekreative værdier, samtidig med at CO2 regnskabet forbedres. I DN Furesø er vi glade for, at der nu kommer øget fokus på mulighederne for mere natur på de kommunale arealer. Vi bidrager gerne med forslag, fortæller formand Carsten Juel.

Han ser mange muligheder: plantning af træer og buske, blomsterstriber i vejsider og rabatter, faunastriber på markerne, vilde planter i stedet for græsplæner og ophør med landbrugsdrift.

24 procent af Furesø Kommunes område er skov. Hele kommunen er nærmest omkranset af skov. Derfor rettter DN fokus på det åbne land.

- Vi kan ikke forestille os mere skov. Vi synes ikke, at landskabet skal lukkes, men vi ser gerne flere træer inde i byerne, fortæller Carsten Juel.

DN Furesø er allerede i gang med et projekt, som kan vise vejen.

- Ved Olaf Becks Alle slår de græsset mellem husene. Der startede vi et projekt sidste år med flere blomster og planter, men det tager sin tid at lave sådan noget, for der er mange, som skal med på råd. Det bliver modellen på, hvad man kan lave på de her græsørkener, som der er rundt omkring, forklarer Carsten Juel.

Et lignende projekt foreslår DN Furesø ved Høje Klint i Farum på et kommunalt ejet fredet areal. Andre forslag er småsøer på markerne ved lyskrydset mod Bistrup. At områderne nord for Slangerupvej tages ud af kommuneplanen, så de ikke bebygges, men i stedet indgår som vigtige dele i naturnetværket med sine vandhuller og levesteder for Stor Vandsalamander og Spidssnudet Frø.

I Værløse er der en tanke om at marken mellem Kirke Værløsevej og Søndergårdskvarteret samt ved Rygetholm kunne udlægges som nyttehave eller »økologisk fælleshave«, borgerhaver eller skovhave.

Idekataloget kan findes på DN Furesøs hjemmeside. DN Furesø modtager gerne forslag fra borgerne.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?