19. september 2019
Marie Brandt Schultz (Th.) med DM-guldet, som blev erobret med EM-duatlon i Viborg.
Marie Brandt Schultz (Th.) med DM-guldet, som blev erobret med EM-duatlon i Viborg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM-guld til Marie Brandt Schultz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM-guld til Marie Brandt Schultz
Furesø - 13. maj 2019 kl. 12:17
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun er 41 år, mor til tre, og så er Marie Brandt Schultz landets bedste duatlet.

Vintertræningen har langt fra været optimal på grund af en drilsk skade, men Marie Brandt Schultz var ikke desto mindre med fremme, da der i lørdags blev kæmpet om europamesterskabet i duatlon i Viborg.

Størstedelen af verdenseliten var til start på distancen 10 kilometer løb, 60 kilometer cykling og 10 km. løb. På den første løbetur mærkere Marie Brandt Schultz den manglende træning og kom ind til skiftezonen som nummer otte. På cykelturen kørte hun sig frem som nummer seks - ikke langt fra tredjepladsen. På de afsluttende 10 kilometer løb var Marie Brandt Schultz tæt på bronzemedaljen, men måtte tage til takke med femtepladsen, da hun blev passeret af verdensmesteren Sandrina Illes fra østrig på den sidste stigning kort før mål.

- Jeg er super stolt af min præstation. Hele verdenseliten var samlet i Viborg, og jeg fik mig kæmpet hjem til en femteplads. Det var helt utrolig hårdt til sidst, og da Sandrina fra Østrig overhalede mig på sidste bakke, havde jeg mest af alt bare lyst til at lægge mig ned på brostenene. Der var helt udsolgt! Men jeg kom i mål - og der stod mine tre børn heldigvis og ventede på mig. Det er uanset hvad den bedste præmie, man kan vinde, siger Marie Brandt Schultz, som også fik en trøstepræmie. Stævnet talte nemlig også som dansk mesterskab og her kunne hun lade sig kåre som mester for tredje år i træk.

Senere på året stiller Marie Brandt Schultz op i VM i duatlon på den lange distance - det legendariske schweiziske løb, Powerman Zofingen. Her er det hendes håb, at hun kan forbedre sidste års ottendeplads.

- Min præstation i dette års EM har givet mig tro på, at jeg hører til blandt de bedste i verden. Det lyder helt mærkeligt at sige, men sådan er det jo. Nu håber jeg, at min krop vil give mig lov til at træne med lidt mere intensitet end det seneste år, hvor jeg har været skadet, og så ser jeg frem til en modbydelig hård VM-rute med lidt længere distancer, som burde passe godt til mig, slutter HareTri-triatleten.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede