19. oktober 2020
14-årige Cecilie König med sine guldmedaljer og guldponyerne Dexter og Rubin.
14-årige Cecilie König med sine guldmedaljer og guldponyerne Dexter og Rubin.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM-guld er en familiepræstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM-guld er en familiepræstation
Opdateret 16. oktober 2020 kl. 15:47
Furesø - 16. oktober 2020 kl. 05:38
Af Mikkel Kjølby

Når man har sat en enkelt DM-medalje som sin store drøm, må det være en surrealistisk oplevelse pludselig at stå med to DM-guldmedaljer hængende om halsen.

Det var situationen for 14-årige Cecilie König ved sidste weekends danske mesterskaber i ridebanespringning for poyner.

- Mit mål var at få en medalje med hjem fra DM. Jeg havde aldrig drømt om at vinde en guldmedalje. At stå med to af dem er lidt mærkeligt, siger Cecilie König.

De corona-forsinkede mesterskaber blev afviklet på Vilhelmsborg i Aarhus. Cecilie deltog i to klasser. Hun stillede op med 23-årige Dexter i kategori 2 pony. Ekvipagen klarede de 12 forhindringer uden nedrivninger og kom i omridning med fem andre om medaljerne.

Her gav Cecilie den fuld gas og satte den bedste tid. Og så var guldmedaljen hendes.

Men det skulle blive endnu vildere, for med hoppen Rubin blev det også til fejlfrie runder i klassen children. Også her var der omspringning men kun med en konkurrent, som lavede to nedrivninger i sin runde. Cecilie tog det derfor helt stille og roligt og kom i mål med kun en nedrivning. Guld nummer to var i hus.

På sidelinjen stod storesøster og træner, Amalie, på 19 år. Hun har en stor andel i medaljerne.

- Søskende kan skændes, og det kan de to også, men de er exceptionelt gode til at have mål. Amalie er virkelig god til at trykke på Cecilies knapper på en god måde. Omvendt er Cecilie god til at acceptere, at Amalie giver hende besked på, hvordan det skal gøres. Denne gang måtte Cecilie stolt blindt på Amalie, som kender Rubin, fortæller Charlotte König, mor og ejer af Stald König på Jonstrupvangvej.

Amalie overtog ansvaret for Cecilies træning for to år siden, da Charlotte blev ramt af to blodpropper. Siden har Cecilies karriere for alvor taget fart, sideløbende er Charlotte kommet stærkt tilbage, men holder sig i baggrunden, når Cecilie er til stævne.

- Det er en familiepræstation. Det kræver meget af os allesammen, fastslår Cecilie König.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?