18. maj 2021
Helle Katrine Møller, byrådskandidat for S, mener, at Gustav Juul opstiller falske forskelle på at være almindelig borger og byrådsmedlem.
Helle Katrine Møller, byrådskandidat for S, mener, at Gustav Juul opstiller falske forskelle på at være almindelig borger og byrådsmedlem.
Foto: Malthe Ivarsson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Farumgård og det vilde overdrev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Farumgård og det vilde overdrev
Furesø - 27. januar 2021 kl. 10:02
Af Helle Katrine Møller, Medlem af Socialdemokratiet, byrådsmedlem i Furesø fra 2008-2017. Søndersøvej 27, Værløse

Det er synd for Kresten Bergsøe. Han føler sig generet af andres tilstedeværelse på sin grund. Det kan man på sæt og vis godt forstå. Men offentligheden har adgang til at færdes på stien. Det er lovfæstet via god og gammel lov og fredning, som gjaldt, da Bergsøe arvede gården, og som influerede på værdien af gården. Så Bergsøe skal åbne porten. Selv stod jeg og ruskede i den i søndags.

Der skal findes en løsning. Og grundlaget for en løsning er på vej fra Fredningsnævnet. Det er denne sags substans. Ideologisk kan man have forskellige holdninger til, om rige skal kunne købe naturen og nægte andre adgang til den. Ind til videre er vi i Danmark siden 1940, landet på, at naturen er fælles. Det er jeg glad for. Jeg har selv hus ned til en fredskov med en sø, Søndersø, og en sti med offentlig adgang 50 meter fra min stue. Dejligt. No problem.

I en sag, der handler om et vigtigt princip - alles adgang til naturen - og en fredning, der hævdholder dette princip helt konkret ved Farumgård, fokuserer byrådsmedlem Gustav Juul (V) på - - Socialdemokratiet! Vi støtter nemlig offentlig adgang. Tak for interessen. Men gid der var kommet nogle knap så mærkelige synspunkter ud af den.

I sit indlæg i Frederiksborg Avis 25. januar 21 skelner Gustav skarpt mellem almindelige borgere og byrådsmedlemmer. Som om et byrådsmedlem ikke er en almindelig borger. Som om et byrådsmedlem er i en sfære helt for sig selv og 20 andre udvalgte. Som om der gælder andre regler for politikere end for borgere. Men det fineste ved et byrådsmedlem er da netop, at hun er borger. Alligevel angriber Gustav Niels Bjerre-Degn, byrådsmedlem fra A, for at sejle under bekvemmelighedsflag i sit høringssvar, fordi denne kalder sig borger og ikke byrådsmedlem. Om et synspunkt bæres frem af et byrådsmedlem, en bager eller en soldat er imidlertid netop i et demokrati ligegyldigt og har ikke indflydelse på en sags behandling og udfald. Ydermere bringer Gustav den ide til torvs, at en, der er gift med en borgmester, burde fratages retten til at indsende høringssvar. Og mener at vide, at de borgere, der synes det samme som borgmesteren i en sag, ikke tænker selv men lader sig føre blindt.

Det er så nedladende over for både mennesker og vælgere. At klandre folk, der har en holdning til en sag i deres egen kommune, for at være dumme, førte eller fordækte, er det vilde overdrev. Furesø er bedre end det. Heldigvis.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?