22. oktober 2021
Charlotte Heje Haase, journalist og skrivementor, er drivkraften bag den nye bog. Pr.foto.
gallery icon

Se billedserie

Charlotte Heje Haase, journalist og skrivementor, er drivkraften bag den nye bog. Pr.foto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Charlotte skriver minderne i live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Charlotte skriver minderne i live
Furesø - 28. september 2021 kl. 10:21

FARUM: Ude på Farum Kirkegård ligger Charlottes farfar, fætter og onkel i deres grav.

I den nye bog 'Skriv mindet i live' skriver journalist, kultursociolog og skrivementor Charlotte Heje Haase tre minder om afdøde. Tekstsamlingen rummer ialt 47 personlige historier om de aftryk som afdøde har sat.

- Det er det med at huske det hele mennesker. Tit, når vi har mistet, sidder vi med sorg. Jeg havde brug for at mindes mennesket, og det, jeg gerne ville leve videre med. Jeg mindes personlighederne, fortæller Charlotte Heje Haase, som har oplevet forløbet med bogen som terapeutisk.

- På en eller anden måde lever vi en kultur, hvor vi gemmer følelserne. Det har været rart at kunne gå ind i et rum med andre som også har mistet. Det har været forløsende terapeutisk. ikke sådan at man kommer sig over sorgen. Det er en måde at leve med det. Sorgen vil altid være der. Men det er godt, for den er kærligheden. Der er en grund til at vi savner, forklarer Charlotte Heje Haase.

Undervejs i forløbet mødtes folk virtuelt og skrev frit i 6-10 minutters intervaller på forskellige skriveøvelser. Derefter blev teksterne læst op. Der blev grint og grædt, og frem stod relationen og konturerne på det menneske, der ikke er her mere.

Det færdige resultat er en mosaik af stemmer. Det er virkelige fortællinger om tab, kærlighed, vrede, tilgivelse og accept.

Bogen indeholder også skriveøvelser og udtalelser fra sorgeksperter. Der er tale om psykolog June Overhau Andersen, psykoterapeut Margrethe Vadmand og skriveterapeut Annette Aggerbeck.

Det hele er flettet sammen af forfatterne Marianne Christensen, Steffie Syrild, Tania Friis, Charlotte Heje Haase m.fl.

Bogen udkommer på forlaget: Bare Skriv den 28. september og får en vejledende pris på 249 kroner.

mikkel

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?