14. december 2017
Lars Carpens (V) blander sig nu i sagen om Torbens Frentz?s fritidshus på Forårsvej i Farum. Foto: Allan Nørregaard
Lars Carpens (V) blander sig nu i sagen om Torbens Frentz?s fritidshus på Forårsvej i Farum. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Carpens: Erkend fejl i fritidshussag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carpens: Erkend fejl i fritidshussag
Furesø - 20. april 2017 kl. 06:03
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I lørdagens udgave af Frederiksborg Amts Avis fremgik det, at Torben Frentz har ventet 26 måneder på et svar fra Furesø Kommune i en sag om vinterophold i to fritidshuse i landzonen på Forårsvej i Farum.

Ombudsmandens påbud og påtaler har ifølge Torben Frentz heller ikke fået kommunen ud af starthullerne.

Nu reagerer to byrådsmedlemmer på sagen.

Heidi Storck (UP) fortæller, at kommunen i 2009 blev orienteret om, at forvaltningen ville undersøge anvendelsen af ejendommene på Forårsvej, og i december 2015 blev byrådet orienteret om, at der var tale om ulovlig anvendelse til helårsbeboelse.

- Byrådet udfordres som i dette tilfælde fra tid til anden på kommunens planer og beslutningskompetencer. Udfordringerne er sjældent dubiøse. Det handler om privat profitering af mangeårig offentlig indsats for at bevare og beskytte naturen, siger Heidi Storck og tilføjer:

- Det er formentlig også tilfældet aktuelt. Torben Frentz lægger ikke skjul på, at han har intentioner om salg af sine ejendomme på Forårsvej, og at salgsprisen er højere, hvis ejendommene kan anvendes til helårsbeboelse.

Heidi Storck håber, at Miljø-, Plan- og Teknikudvalget i sin kommende behandling af sagen når frem til, at kommunens unikke natur er værd at kæmpe for og finder mod til at stå fast på de beslutninger, der bevarer og plejer den.

- Og altså giver forvaltningen mulighed for at administrere efter disse beslutninger. I praksis vil det betyde, at Torben Frentz må indstille sig på et afslag på hans ansøgning om tinglysning af hans ejendomme til helårsbeboelse og at der udstedes påbud om ophør af helårsanvendelse for alle sommerhuse/fritidshuse, hvor det er relevant, siger Heidi Stork og uddyber:

- Skulle Torben Frentz få lyst til at bosætte sig helårs i Furesø Kommune, er han velkommen. Der er ingen grund til at gøre det ulovligt, når der er så mange skønne steder at slå sig ned i Furesø Kommune - tæt på naturen.

Venstres Lars Carpens hæfter sig ved, at Torben Frentz er på vej til at lide druknedøden i kampen mod Furesøs kommunale vejrmøller.

- Borgeren har for mange år siden købt et fritidshus, hvor der ikke er og aldrig har været tinglyst nogen begrænsning med hensyn til ophold i vinterhalvåret. Pludselig begynder kommunen for tre år siden at true folk med bål og brand. Det kommunale bureaukrati kværner videre - det er jo et sommerhus, og der må folk ikke bo om vinteren, hvis det står til kommunen, siger Lars Carpens. Og han fortsætter:

- Kommunen glemmer bare, at det har folk - med kommunens viden - gjort de sidste 50 - 60 år. Kommunen skaber usikkerhed om retstilstanden og forhindrer derved, at borgerne kan sælge deres ejendom, og en køber kan få den finansieret på bedst mulige vilkår. Torben Frentz kan endda ikke få en begrundet afgørelse, som han kan klage over eller gå til domstolene med. Det er Kafkask, og det forarger mig, at selv ikke Ombudsmanden kan få Furesø Kommune til at træffe en afgørelse.

Lars Carpens mener, at Furesø Kommune skal erkende sin fejl og få sagen bragt ud af verden.

- Lad os så samtidig får løst problemet med de øvrige cirka 25 sommerhuse på Hestetangsvej og Forårsvej. Med udgangspunkt i den nye planlov skal de selvfølgelig have helårsstatus. Alle har været bekendt med, at folk har boet der i årevis, påpeger han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk