24. maj 2019
Venstres byrådsmedlem Jesper Larsen opfordrer borgmester Ole Bondo Christensen (S) til at stoppe centraliseringen af Furesø Kommune og istedet bruge kræfterne på at styrke lokalsamfundene.
Venstres byrådsmedlem Jesper Larsen opfordrer borgmester Ole Bondo Christensen (S) til at stoppe centraliseringen af Furesø Kommune og istedet bruge kræfterne på at styrke lokalsamfundene.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmedlem: Drop Projekt Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem: Drop Projekt Furesø
Furesø - 01. november 2018 kl. 12:28
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jonstrup, Farum Nord, Kirke Værløse, Bregnerød, Stavnsholt, Farum Landsby, Værløse, Laanshøj, Farum Midtpunkt og Hareskovby.

Efter snart et år i Furesø Byråd har Venstres Jesper Larsen kun hovedrysten tilovers for borgmesterpartiet Socialdemokratiets bestræbelser på alting skal handle om Furesø og ikke de små lokalsamfund.

- Der bliver brugt mange ressourcer på at skabe en Furesø-identitet, men hvorfor egentlig det, og gavner det borgerne, lyder det undrende fra Jesper Larsen.

Han har i flere omgange boet i Værløse. Nu er han landet i Hareskovby og nyder godt af et utrolig stærkt lokalsamfund. Ganske som andre gør det i Jonstrup, Bregnerød og alle de andre lokalsamfund i Furesø Kommune.

- Det er lokalsamfundene, der gør Furesø Kommune dejlig. Det er her, man lige kigger efter naboens børn, når de leger ude på vejen, eller tager en kop kaffe og en snak med de ældre borgere. Samfundet fungerer kun, når vi er mennesker sammen, som bekymrer sig om hinanden, siger Jesper Larsen.

Han sammenligner udviklingen i Furesø Kommune med de socialdemokratiske nabokommuner.

- Jeg ønsker ikke, at Furesø skal blive et Herlev eller Ballerup, hvor en centralistisk kommune styrer det hele, og lokalsamfundene dermed mister sin lokale identitet, sådan som vi har set det i mange forstadskommuner, forklarer Jesper Larsen.

- Furesø har et potentiale til at være Danmarks bedste kommune, og et af verdens dejligste steder, men det kræver, at vi spiller på hinandens styrker, og vores styrker er lokalsamfundene.

Netop derfor var Jesper Larsen imod etableringen af Furesø Rådhus.

- Hvad skal vi med et rådhus. De fleste borgere er der alligevel kun en gang hvert femte år. Der er for meget fokus på at bringe borgerne til aktiviteterne et centralt sted i kommunen. Jeg vil hellere bringe aktiviteter og service ud til borgerne, siger Jesper Larsen og forklarer gerne:

- De aktiviteter, som er forankrede i lokalsamfundene og de lokale ildsjæle, er de aktiviteter, som overlever år til år. Tag for eksempel Jonstrup Jazz Festival eller Kulturens Dag i Hareskovby. Det gør de uden kommunal støtte. Men alligevel prioriteres et egnsteater højt. Jeg synes ikke, at støtten til Egnsteatret Undergrunden gør forskellen i min hverdag. Og så nytter det ikke at tale grøn omstilling, når man placerer alle de nye ladestandere til el-biler ved rådhuset i Værløse, lyder det med en let hovedrysten.

Han kalder den kommunale forvaltning for en misforstået godhedsindustri.

- Efter min mening er kommunen til for borgerne - og ikke omvendt. Forvaltningen prøver at gøre det bedste for kommunen med en slags godhedsindustri, men i deres godhed gør de borgerne en bjørnetjeneste, lyder det fra Jesper Larsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede