22. januar 2021
Politikerne har vedtaget fem pejlemærker for en fremtidig boligpolitik. Her er det en illustration af kommende boliger i Farum.
Politikerne har vedtaget fem pejlemærker for en fremtidig boligpolitik. Her er det en illustration af kommende boliger i Farum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet har for første gang vedtaget en boligpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet har for første gang vedtaget en boligpolitik
Furesø - 14. januar 2021 kl. 14:48

Byrådet i Furesø vedtog ved seneste byrådsmøde en boligpolitik, som er første gang i kommunens 12 år lange historie. Den skal sætte rammerne for Furesøs fremtidige boliger samt for udviklingen af de nuværende boligområder.

"Den er et vigtigt redskab i arbejdet med de 2030-mål, vi har vedtaget i byrådet. Flere unge skal vælge at bo, leve og uddanne sig i Furesø, og der skal være gode boliger for alle alders- og indkomstgrupper og velfungerende boligområder og lokalsamfund," siger Susanne Mortensen (K), formand for Udvalg for byudvikling og bolig blandt andet i en pressemeddelelse.

Den nye boligpolitik har været i høring, og de mange synspunkter har vist, at det er et område, der optager borgerne i Furesø. Høringen har sammen med et borgermøde givet anledning til justeringer af boligpolitikken.

"Vi har haft virkelig gode drøftelser på baggrund af borgernes input - fx ift. at byudvikling ikke må ske på naturens bekostning, og at de særlige miljøer i lokalsamfundene ikke skal sættes over styr. Og så har vi lagt vægt på, at vi skal have tryghedsboliger til vores ældre - ældreboliger med sociale viceværter, så de har mulighed for at blive længere i eget hjem," siger Lene Bang (S), næstformand i Udvalg for byudvikling og bolig blandt andet i samme pressemeddelelse.

lmv

De fem pejlemærker
  • Arkitektur og byrum
  • Levende samfund
  • Udvikling af bycentrene
  • Boliger for alle
  • Fællesskabsboliger og Erhvervsområder
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?