5. august 2020
Farum Bibliotek var et af Furesøs biblioteker, der ifølge rygterne kunne ende med at blive lukket på grund af kommunale besparelser. Men det sker ikke, fastslår flere byrådsmedlemmer.
gallery icon

Se billedserie

Farum Bibliotek var et af Furesøs biblioteker, der ifølge rygterne kunne ende med at blive lukket på grund af kommunale besparelser. Men det sker ikke, fastslår flere byrådsmedlemmer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd forsikrer at bibliotekerne bliver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd forsikrer at bibliotekerne bliver
Furesø - 22. juli 2010 kl. 06:00
Af Anders Rømeling
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
"Flere opgaver til bibliotekerne - og nul lukninger". Sådan lyder beskeden fra borgmester Ole Bondo Christensen og udvalgsformand for Kultur, Idræt og Fritid, Helle Katrine Møller, der i går udsendte en pressemeddelelse. Politikerne maner de sidste par dages rygter om bibliotekslukninger i jorden, men siger i stedet, at "tingene skal gøres enklere, bedre, billigere og smartere". Med andre ord slipper bibliotekerne for lukninger, men ikke ændringer.

- Der er ingen planer om at lukke biblioteker i Furesø kommune. Til gengæld er der brug for at effektivisere hele den kommunale organisation, og det kommer bibliotekerne formentlig også til at mærke. Og hvis det går, som vi ønsker, bliver det i form af tilførsel af flere opgaver, siger Helle Katrine Møller.

Hun peger på eksemplet med at placere borgerservice i Farum Kulturhus, hvor biblioteket også findes.

- Hvis borgere skal have ordnet noget med deres pas eller kørekort, og samtidig skal låne en bog eller bruge internettet, er det smartere, at det hele sker samme sted, frem for at have to forskellige kontorer. Vi samler kontakten mellem borgeren og kommunen ét sted, siger udvalgsformanden.
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?