15. december 2018
Legepladsen og ikke mindst udformningen af denne bænk danner grundlaget for strategiplanens vision for et eventtorv. Man kan godt glæde sig til flotte skitser, når de engang bliver frigivet.
Legepladsen og ikke mindst udformningen af denne bænk danner grundlaget for strategiplanens vision for et eventtorv. Man kan godt glæde sig til flotte skitser, når de engang bliver frigivet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bymidten klar med fremtidsvision

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bymidten klar med fremtidsvision
Furesø - 08. marts 2018 kl. 12:43
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bymidten skal være mere end et handelscenter. Fællesskabet med nærområdet skal bruges i en transformation fra nedslidte, røde fliser til et grønt og moderne, urbant miljø.

Centerforeningen for Værløse Bymidte er så småt klar til at præsentere en strategiplan for omverdenen. I samarbejde med byudviklingsfirmaet Made By Humans er der udarbejdet en rapport, som forhåbentligt skal danne rammen om det fremtidige udviklingsarbejde.

Medlemmerne af Centerforeningen og de nærmeste samarbejdspartnere, Furesø Kommune, samt udlejerne Nordea Ejendomme og VAB har nikket anerkendende til planen. Nu har pressen også fået et smugkig i de spændende planer. De flotte illustrationer kan dog ikke frigives endnu.

Der er tale om et professionelt stykke arbejde, som præsenterer en klar vision for Bymidten - ikke kun som handelscenter men også som centrum for fællesskabet i Værløse.

Summa Summarum er, at Værløse Bymidte skal bevæge sig i en ny retning. Væk fra nedslidte, røde fliser og hen mod et åbent og levende byrum, som skal danne grundlaget for at dyrke det store fællesskab i Værløse.

- Vi vil ikke være et center, men vi vil gerne være et åbent og levende byrum, som skal være centrum for det store fællesskab i Værløse, siger centerkonsulent Annette Schou.

Tankegangen i strategiplanen er den, at Værløse Bymidte ikke er som de store indkøbscentre i nabobyerne. Værløse Bymidte kan noget specielt, og det skal udnyttes.

- Vi skal ikke begynde at konkurrere på de store indkøbscentres præmisser. For det kan vi ikke. Men vi kan noget andet. Det skal vi udnytte. Vi vil skabe noget, der giver Furesø-borgerne et alternativ til de klassiske indkøbscentre, siger Camilla Hovard, næstformand i Centerforeningen.

Byudvikleren Anders Lykø er vokset op i Værløse og har brugt sit kendskab til lokalområdet til at udvikle strategiplanen.

- Der er en styrke i at være en by og et samlingssted fremfor et sterilt shoppingcenter. Hvis byerne forædler deres produkt, er der en god fremtid, vurderer Anders Lykø og fortsætter:

- Værløse Bymidte er sjovt nok rød, men det er en grøn by. Der er vand og skov. Det skal vi trække ind på bymidten. Det handler om at føre byens DNA ind på bymidten. Mere grønt. Mere træ. Noget, der spiller flot op mod det røde look.

Opdaterede torvepladser
Strategiplanen fokuserer især på at skabe sammenhæng mellem de forskellige dele af Bymidten. Kunderne skal få større lyst til at opholde sig på Bymidten i længere tid. Det skal ske ved at opdatere torvepladserne.

- Der er en lille smule drive-in over Værløse Bymidte. Som det er i dag, bliver man ikke opfordret til at bevæge sig rundt i Bymidten. Det skal vi ændre på ved at opdatere torvepladserne, forklarer Anders Lykø.

Grundtanken er, at de fire eksisterende torvepladser skal opdateres. Kulturtorvet skal samles i et laug og opdateres med nye siddepladser. Springvandspladsen skal udvikles til et delitorv. Gerne ved at flytte rundt på butikkerne eller bygge ud på torvet. Scenetorvet skal udvikles til et eventtorv. Med ny belægning og grønne miljøer. Kvicklytorvet tænkes udviklet til et strøgtorv med urbane siddepladser.

Dertil kommer etablering af såkaldte energiudladningspladser. En ny plads tænkes etableret foran Meny for at gøre plads til udendørsservering for Lagkagehuset og foran Basilur Tea & Delikatesser etableres udeservering.

- Vi vil skabe pladser, som indbyder til fællesskab. At man kan sætte sig ned op nyde sin kaffe, forklarer Annette Schou.

Planen omfatter også en opdatering af facaderne og inspirerende kultur.

- Vi vil gerne have at det har en grøn profil. Det skal bære præg af bæredygtighed, natur og miljø. Vi vil også gerne skabe nærhed. Vi vil skabe rummet til at dyrke det fællesskab, som allerede findes i Værløse, lyder det fra Centerkonsulenten.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk