24. maj 2019
Strækningerne i Hareskoven får altid sjove navne. Her drøner Mette Thorning ned af Rutsjebanen, men der er også mudderalleén, det skaldede bjerg, pavéen og meget mere. Den nye strækning ved Hejrebakken har endnu ikke fået et navn.
gallery icon

Se billedserie

Strækningerne i Hareskoven får altid sjove navne. Her drøner Mette Thorning ned af Rutsjebanen, men der er også mudderalleén, det skaldede bjerg, pavéen og meget mere. Den nye strækning ved Hejrebakken har endnu ikke fået et navn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bygger legeplads i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygger legeplads i skoven
Furesø - 08. november 2018 kl. 09:35
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For godt 17 år siden åbnede Naturstyrelsen Det røde MTB-spor i skovene omkring Værløse, men de havde næppe forudset, hvor stor en succes en cykelbane i skoven kunne blive. På ganske få år blev sporet slidt ned. Men så opstod den ene sporgruppe efter den anden. Weekend efter weekend terraformer de skoven til nye, lækre spor til stor fornøjelse for de voksne legebørn, som benytter skoven som legeplads i selskab med deres jernhest.

Hareskovens MTB-sporgruppe har eksisteret siden 2014 og har allerede sat sig spor i Ll. Hareskov. Rutsjebanen kaldes deres spor inde i granskoven, simpelthen fordi det kilder i maven, når man kører nedad sporet. Den 11. november er gruppen klar til at løfte sløret for deres seneste værk. Det er et 800 meter langt spor, som snor sig frem og tilbage over en bakke, hvor det tidligere spor gik direkte ned over bakken.

- Nogle af os bruger mere tid på at lave spor end på at cykle på dem, lyder det med et smil fra Mette Thorning fra Hareskovens MTB-sporgruppe. Styregruppen tæller 19 medlemmer, men på arbejdsdagene er der ofte flere med. Arbejdet foregår primært på otte sporweekender henover sæsonen.

- Vi får lov til at lave en kæmpe legeplads midt i skoven, det er sjovt arbejde og man får et indblik i, hvor meget arbejde, der ligger i hver eneste meter skov, fortæller Mette Thorning.

For det hele foregår i det fineste samarbejde med Naturstyrelsen.

- Vi ville ikke kunne gøre det uden skovarbejdernes store viden, og de ville ikke kunne vedligeholde uden os. På den måde bruger vi hinandens kompetencer, og undgår at bygge lige op af et grævlingebo eller et fortidsminde, forklarer Mette Thorning.

Især arbejdes der på at undgå erosion og mudderhuller.

- Vi gør et stort arbejde ud af at planlægge, hvor sporet skal ligge. På denne måde kan sporet holde sig tørt og undgå at blive til store, grimme mudderhuller, når vi kommer ind i den våde vintersæson, siger Kristoffer Willerslev Jørgensen, der siden etableringen har været formand for foreningen.

Fest i skoven
Normalt er der ikke den store festivitas, når der åbnes nye strækninger, men den 11. november klokken 11 skal der være fest. Det sker i forbindelse med åbningen af det nye spor ved Hejrebakken ikke langt fra Genbrugspladsen.

- Vi sørger for, at det bliver hyggeligt for både børnene og deres forældre, og vi håber, at mange vil kigge forbi, siger Mette Thorning, der står for at planlægge arrangementet.

- Vi stiller telt op, hvor vi griller pølser, så man kan få lidt at spise, og der vil være bålplads til børnene, så de kan lave snobrød. Vi har været enormt heldige at få mange flotte sponsorpræmier fra GripGrab og de lokale mountainbikevirksomheder BikeCycles, Cool MTB og Hareskov Cykler. Så vi holder en gevaldig lodtrækning for at samle penge ind til materialer til det fremtidige frivillige sporarbejde.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede