23. april 2021
Farum Bytorv vil fortsat være omfattet af corona-nedlukningen for storcentre, men centerchef Kenneth Barenholdt forventer, at samtlige butikker vil gøre brug af muligheden for at åbne gennem bagdøren. Arkivfoto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Farum Bytorv vil fortsat være omfattet af corona-nedlukningen for storcentre, men centerchef Kenneth Barenholdt forventer, at samtlige butikker vil gøre brug af muligheden for at åbne gennem bagdøren. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Butikkerne på Farum Bytorv åbner for kunderne gennem bagdøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Butikkerne på Farum Bytorv åbner for kunderne gennem bagdøren
Furesø - 24. februar 2021 kl. 15:07
Af Mikkel Kjølby

Regeringens genåbning af det danske handelsliv betyder, at Værløse Bymidte og Farum Hovedgades butikker kan slå dørene op mandag morgen.

Farum Bytorv går ind under kategorien overdækkede storcentre, som ikke omfattes af genåbningen.

Ikke desto mindre forventer centerchef Kenneth Barenholdt, at stort set samtlige butikker vælger at åbne for kunderne mandag morgen - gennem bagdøren vel at mærke.

- Det står klart, at storcentre ikke må åbne på mandag, men vi forventer at vores butikker vil gøre brug af muligheden for at åbne for kunderne gennem bagdøren, siger Kenneth Barenholdt.

Denne mulighed har tidligere været i brug på Farum Bytorv. Centeret snor sig som en slange omgivet af parkeringspladser på begge side. Netop denne udformning betyder, at samtlige butikker har en bagindgang til vareindlevering.

- Ved sidste nedlukning blev vi sidestillet med hovedgader, hvor man kan benytte bagdøren til indgang. Hvorfor skulle det være anderledes denne gang, lyder det spørgende fra centerchefen.

Farum Bytorv blev etableret i 1977 som et åbent center. 16 år senere blev det overdækket. Det satte gang i en god udvikling for centeret, som står foran en udvidelse, men så ramte corona-nedlukningerne i marts-april 2020 samt fra den 18. december til 1. marts 2021.

Ud af de 48 butikker har 16 haft mulighed for at holde åbent med indgang fra det overdækkede center under den nuværende nedlukning. Det drejer sig om alle butikker med fødevarer samt andre nødvendige udvalgsvarer.

Ved at åbne gennem bagdøren kan 43 butikker holde åbent fra mandag morgen. Undtagelserne er små liberale erhverv som neglesaloner og frisører samt spisesteder. Dog har Pizzaria og Burger-House åbent for Take-Away.

Kenneth Barenholdt havde dog foretrukket, at regeringen åbnede for storcentre som Farum Bytorv.

- I modsætning til hovedgader, arkader og lignende har vi mulighed for at kontrollere kundernes adgang. Vi har tællere på alle døre, så vi ved lige præcis, hvor mange mennesker der er i centeret, og hurtigt kan lukke af. Der er ensrettet i centret og vi har corona-vagter der går rundt i centeret for at kontrollere, at reglerne bliver overholdt. Det er uforståeligt, at vi ikke kan åbne på normal vis, lyder det fra Kenneth Barenholdt.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?