24. marts 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerlige vil ikke acceptere skattestigning i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerlige vil ikke acceptere skattestigning i 2021
Furesø - 11. oktober 2018 kl. 17:43
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I løbet af budgetforhandlingerne har de borgerlige partiledere haft fokus på forekomsten af såkaldt stigende indtægter i overslagsårene 2021 og 2022. Her optræder to gange 25 mio. kr. på forventning om en ændring af udligningsreformen eller i det mindste fastholdelse af den nuværende kompensation.

Netop denne kompensation er kommet på betingelse af, at modtagerne ikke må lade skatten stige i 2019 og 2020. Nu har alle partier i Furesø Byråd indgået et to-årigt budgetforlig, som fører frem til overslagsårene 2021 og 2022. Og hvad sker der så med skatteprocenten til den tid. Og har de borgerlige partier dermed forpligtet sig til at stemme for en skattestigning, hvis forudsætninger skrider? Det har Frederiksborg Amts Avis spurgt ind til.

- Det har vi i hvert fald ikke, siger den konservative viceborgmester Lars Carstensen.

- Venstre har pointeret gentagne gange at vi ønsker at indkomstskatterne holdes i ro. Så til dit spørgsmål om Venstre har skrevet under på en skattestigning i 2021, så er svaret nej, siger Gustav Juul.

- Absolut ikke. Liberal Alliance har skrevet under på at skatten holdes i ro de kommende to år. Faktisk falder det samlede skattetryk en lille smule i Furesø Kommune, da dækningsafgiften reduceres, så altså et fald i det samlede skattetryk, siger Ole Holleufer fra Liberal Alliance og fortsætter:

- Der kan ske rigtig meget på tre år, på alle fronter, og går udligningsreformen og alt muligt anden Furesø imod, ligger der ingen form for aftale eller accept af at skatten skal stige. Liberal Alliance vil pege på reduktion af omkostninger og at vi må sætte investeringsniveauet ned. Så altså ingen skattestigning eller forståelse om kommende skattestigninger i budgettet. Liberal Alliance håber, at vi med de besluttede budgetanalyser vil være i stand til at finde rum for sænkning af skatte i Furesø i stedet, lyder det fra Ole Holleufer.

Lars Carstensen har allerede pengene klar, hvis forhandlingerne om udligningsreformen ikke får et positivt udfald for Furesø.

- Vi har en pulje til nye investeringer. Den stiger fra 10 mio kr i 2019 til 20 mio kr. i 2021. Hvis vi ikke får de 25 mio kr., kan vi vælge at undlade at udmønte den pulje i 2021, forklarer Lars Carstensen og fortsætter:

- Hvis det ikke kan lade sig gøre, er det fordi, man ikke vil. Vi er ikke med til et budget, der fører til skattestigning.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede