20. september 2019
Tre borgerlige gruppeformænd, Lars Carstensen (K), Gustav Juul (V) og Ole Holleufer (LA) anerkender ikke, at Furesø Kommune er ramt af nye forudsætninger til en årlig pris på 50 millioner kroner.
Tre borgerlige gruppeformænd, Lars Carstensen (K), Gustav Juul (V) og Ole Holleufer (LA) anerkender ikke, at Furesø Kommune er ramt af nye forudsætninger til en årlig pris på 50 millioner kroner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerlige undsiger præmissen for sparerunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerlige undsiger præmissen for sparerunde
Furesø - 14. august 2018 kl. 08:43
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I valgkampens slutspurt advarede de borgerlige partier mod forestående velfærdsforringelser eller skattestigninger.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) forsikrede derfor, at der var helt styr på Furesøgælden og økonomien.

Ni måneder senere har borgmesteren skudt de kommende budgetforhandlinger igang med en pressemeddelelse, hvor han slår fast, at der skal spares 50 millioner kroner årligt.

- De økonomiske udfordringer knytter sig til flere udgifter til skoler, dagsinstitutioner, hjemmehjælp og plejeboliger. Samtidig er der øgede udgifter til sundhedsområdet, hvor regningen fra Region Hovedstaden bliver større i de kommende år. Og endelig er der risiko for en betydelig millionregning, som følge af den kommunale udligning, står der i pressemeddelelsen, som opridser fire faktorer, som lægger yderligere pres på kommunens økonomi.

Men den køber præmis de borgerlige partiledere altså ikke.

- Gennem de seneste 8 år har Furesø modtaget forskellige tilskud og frigivelse af indefrosne midler og samtidig er der solgt ud af kommunens ejendomme for at finansiere kommunens drift. Det er derfor helt forventeligt at kommunen vil mangle penge, når disse tilskud aftager og vi har mindre at sælge. Det har været klart fra starten - og derfor deler vi ikke opfattelsen at det er alle mulige udefrakommende faktorer, der nu 'pludselig' rammer Furesø, lyder det fra viceborgmester Lars Carstensen (K) og Ole Holleufer (LA).

Venstres Gustav Juul kaldte i valgkampen kommunens økonomi for et glansbillede.

- Vi sagde før valget, at socialdemokraterne lovede guld og grønne skove, som der ikke var realitet i, og ganske rigtigt, det vi står og kigger på nu, er en tom pengekasse og visne græsplæner. Nu kommer der så et budgetudspil fra borgmesteren, hvor der skal spares 50 millioner kroner, som rammer alle de svage grupper, siger Gustav Juul (V).

Pressemeddelelsen og budgetforhandlingerne rundes af med et citat fra borgmesteren.

- Det er afgørende, at vi fortsat har et budget i balance med plads til vores hovedprioriteter: God velfærd, stærke fællesskaber og grøn omstilling. Vi er lykkedes med at holde denne balance indtil nu, hvor man blandt andet kan se, at vi har en af de billigste administrationer blandt landets kommuner samtidig med, at vi har fået styr på nogle kraftige udgiftsstigninger på en række af velfærdsområderne. Fra politisk hold lægger vi vægt på, at der i budgettet afsættes midler til fortsat at udvikle kommunen som f.eks. nye anlægsprojekter, investering i nye plejehjemspladser og flere penge til velfærd, udtaler Ole Bondo Christensen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede