12. december 2018
Lars Carstensen (tv.) Gustav Juul (I midten) og Ole Holleufer (th.) er sammen med Dansk Folkepartis Carsten Svensson fundet frem til en model for, hvordan en borgerlig borgmester udpeges, hvis der er borgerligt flertal på valgnatten.
gallery icon

Se billedserie

Lars Carstensen (tv.) Gustav Juul (I midten) og Ole Holleufer (th.) er sammen med Dansk Folkepartis Carsten Svensson fundet frem til en model for, hvordan en borgerlig borgmester udpeges, hvis der er borgerligt flertal på valgnatten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerlige partier har fundet model for borgmestervalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerlige partier har fundet model for borgmestervalg
Opdateret 14. november 2017 kl. 19:16
Furesø - 14. november 2017 kl. 14:07
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fire borgerlige partier i Furesø Kommune har fundet frem til en model for, hvordan borgmesterposten fordeles i tilfælde af et borgerligt flertal på valgnatten.

På god demokratisk vis sætter de nyvalgte borgerlige byrådsmedlemmer sig sammen og stemmer om hvem af de fire spidskandidater, der skal have borgmesterposten i Furesø Kommune.

Det sker for at sikre enighed på valgnatten.

Dansk Folkepartis borgmesterkandidat Carsten Svensson lægger vægt på borgerlig enighed.

- Det har været vigtigt for mig, at vi lytter til vælgerne, og derfor har jeg lagt vægt på at vi finder borgmesteren blandt de borgerlige borgmesterkandidater på demokratisk vis, siger Carsten Svensson.

Fra konservativ side lægges der vægt på et systemskifte.

- Efter otte år med socialdemokratisk styre trænger vi til at der kommer nye kræfter til. Vi ønsker et borgerligt samarbejde med en borgerlig borgmester, siger den konservative borgmesterkandidat Lars Carstensen.

Gustav Juul fra Venstre forsikrer, at de borgerlige partier ikke vil føre blokpolitik.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde blandt de borgerlige partier. Det fortsætter efter valget. En borgerlig borgmester er ikke lig med blokpolitik. Tværtimod inviterer vi alle partier med i samarbejdet, siger Gustav Juul.

Liberal Alliance føler sig sikker på, at den borgerlige alliance har medvind i valgkampen.

fures- Jeg fornemmer at vi har medvind i den borgerlige lejr. Nu er det vigtigt at alle kommer til stemmeurnerne på tirsdag, så vi kan få et skifte fra en rød til en blå borgmester, siger Ole Holleufer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk