2. juli 2020
Ole Hollefer (LA) var Ole Bondo Christensens kanin i hatten, da Ole Bondo Christensen (Th.) løftede sløret for konstitueringsaftalen.
Ole Hollefer (LA) var Ole Bondo Christensens kanin i hatten, da Ole Bondo Christensen (Th.) løftede sløret for konstitueringsaftalen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bondo udbygger det brede samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bondo udbygger det brede samarbejde
Furesø - 24. november 2017 kl. 13:31
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) fik konservative og Liberal Alliance med i konstitueringsaftalen. Tre nye udvalg giver godt med formandsposter.

16 ud af 21 byrådsmedlemmer i Furesø Kommune er med i konstitueringsaftalen, som blev underskrevet fredag formiddag.

I sidste ende kom de konservative med i konstitueringen. Efter tre dages forhandlinger fik partiet det samme som i 2013, en viceborgmesterpost samt to formandsposter. Liberal Alliances Ole Holleufer sneg sig også med. Han får en næstformandspost i Innovations & Digitaliseringsudvalget. Det Radikale Venstres Tine Hessner blev formand for Kultur-Fritids og Idrætsudvalget, og Enhedslistens Øjvind Vilsholm er ny næstformand i det gamle miljøudvalg, som ligesom de andre udvalg har fået en fin ny titel.

Men en ting er spillet om formandsposterne, som fylder ganske meget i en forhandling. Noget andet er, hvad Ole Bondo Christensen vil med den kommende byrådsperiode. Det giver konstitueringsaftalen et bud på.

- Det kommende byråd skal fokusere på en stærk velfærdsdagsorden: Gode skoler og daginstitutioner, god ældrepleje og gode forhold for udsatte familier og borgere. Det er baggrunden for de udvalg, vi nu nedsætter. Samtidig bringer vi en række af de nyvalgte byrådsmedlemmer i spil som udvalgsformænd og -næstformænd. Jeg tror, det giver en god dynamik og fornyelse, siger Ole Bondo Christensen og fortsætter:

- Det er rigtig glædeligt, at denne konstitueringsaftale har lagt spor for kommunens udvikling og sikrer et fokus på velfærd og miljø, samt at der fortsat vil være et bredt samarbejde, som vi har tradition for i Furesø Kommune.

Hos de konservative er der udskiftning. Lars Carstensen afløser Susanne Mortensen som 2. viceborgmester og bliver formand for Innovations & Digitaliseringsudvalget. Egil Hulgaard tager overraskende den anden formandspost, det bliver for en del af det tidligere Miljø- Plan & Teknikudvalg, som nu hedder noget så fint som Byudvikling & Bolig. Susanne Mortensen må tage til takke med en næstformandspost.

- Vi konservative er indstillet på at tage ansvar for udviklingen i Furesø. Med to vigtige udvalgsformandsposter har vi god mulighed for at præge kommunens udvikling. Jeg er blevet formand for et helt nyt udvalg for digitalisering innovation, hvor vi skal prøve at finde nye udviklingsveje for kommunen, der kan give plads til endnu bedre velfærdsløsninger, siger Lars Carstensen.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?