10. maj 2021
Ole Bondo Christensen (S) mener, at støj, trængsel og klima skal fylde i nyt infrastrukturforlig. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Ole Bondo Christensen (S) mener, at støj, trængsel og klima skal fylde i nyt infrastrukturforlig. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bondo: Motorvejsudvidelse bør ikke stå alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bondo: Motorvejsudvidelse bør ikke stå alene

Støjreducering og mere kollektiv trafik skal supplere en udvidelse af Hillerødmotorvejen, mener Furesø Kommunes borgmester

Furesø - 11. april 2021 kl. 07:54
Af Jens Berg Thomsen

Hillerødmotorvejens forlængelse skal ikke være en forlængelse længere, hvis det står til den socialdemokratiske regering. Udspillet til en ny infrastruktur, som blev præsenteret torsdag, indeholder en udvidelse af motorvejen nord for Furesø Kommune - et forslag som borgmester og byråd i Furesø hele tiden har været modstander af.

Borgmester Ole Bondo Christensen mener, at hvis den udvidede motorvej bliver til noget, så skal det ikke stå alene.

"Hvis det ender med det, så er det desto mere vigtigt at få øremærket midler til støjreduktion, og så bliver det endnu vigtigere også at få en stærk kollektiv trafik," siger Ole Bondo oven på præsentationen af forslaget.

"Når den endelige aftale er på plads på Christiansborg håber jeg, at der er tre ting med: Reducering af støj, fokus på mindre trængsel og en indsats i forhold til klimaet. Det skylder vi os selv og vores fremtid," siger Ole Bondo.

Udspillet rummer tre milliarder landsdækkende kroner til at reducere støj fra trafikken.

"Her håber vi, at Fiskebækbroen kommer med, men også den sydlige del af Hillerødmotorvejen i Værløse, hvor der er megen støj," siger Bondo, der også håber på penge til en forundersøgelse af en overdækning af Hillerødmotorvejen gennem Farum.

"Hvis vi kunne få det og få byudvikling og natur oven på sådan en overdækning af motorvejen, vil det være et plus," siger borgmesteren.

Forlænget Farumbane

Et ønske, som borgmesteren ikke umiddebart kan se i udspillet, er en forlængelse af Farumbanen nordpå mod Hillerød og dermed forbindelse til det kommende supersygehus på de kanter.

"Forlængelsen er klar noget, vi gerne vil tale om. Det vil kunne give mulighed for bedre forbindelse sydfra til det nye sygehus, men det vil også være en fordel, for man kunne med park and ride-anlæg nordpå ved eksempelvis Hillerød eller Frederiksværk være hurtigere i København ved at forlænge Farumbanen," siger Ole Bondo Christensen.

Udspillet fra regeringen indeholder også forbedringer syd for Furesø Kommune, fremhæver borgmesteren. Blandt andet et nyt RBT (Buss rapid transport, hurtigbustrafik, red.) på den linje, som 400S i dag betjener. Det giver ifølge borgmesteren bedre mulighed, når man kommer fra Nordsjælland og skal videre til til eksempelvis Vestegnen eller videre i ringsystemet ind mod byen.

FAKTA

RBT (Buss rapid transport, hurtigbustrafik, red.)

Regeringen skriver i sit udspil blandt andet:

For at skabe et samlet metropolnetværk er der behov for bedre tværgående ringforbindelser. Med to nye BRT-linjer på tværs af hovedstaden bliver den kollektive transport løftet og der bliver skabt nye knudepunkter såsom Gladsaxe Trafikplads, Friheden Station, Bagsværd Station og Høje Taastrup Station. Regeringen vil afsætte statslig medfinansiering til to nye linjer, som er Ishøj til Lyngby (400S i Ring 4) og Avedøre Holme til Gladsaxe Trafikplads (200S). Samtidig vil muligheden for realisering af en BRT-linje, der forbinder de to linjer via Vallensbæk kommune og Brøndby

kommune, blive undersøgt.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?