8. april 2020
Helle Katrine Møller, tidligere byrådsmedlem i dag bestyrelsesmedlem for Egnsteatret Undergrunden, forstår ikke, at et byrådsflertal vil smide ekstrabevillingen fra Statens Kunstfond væk.
Helle Katrine Møller, tidligere byrådsmedlem i dag bestyrelsesmedlem for Egnsteatret Undergrunden, forstår ikke, at et byrådsflertal vil smide ekstrabevillingen fra Statens Kunstfond væk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnepenge tabt hvis Undergrunden lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnepenge tabt hvis Undergrunden lukker
Furesø - 21. januar 2020 kl. 12:08
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regnestykket for Egnsteatret Undergrunden har de sidste år lydt på kommunalt tilskud på 3 mio kroner, men 1,2 mio kroner tilbage til Furesø Kommune i statsrefusion. Men skulle egnsteatret overleve det næste byrådsmøde og sikre sig fortsat kommunalt tilskud, så kommer regnskabet til at se anderledes positivt ud med lokale briller.

- Undergrunden fik i efteråret fik en 4-årig ekstrabevilling fra Statens Kunstfond på sammenlagt 1,7 mill. kroner til styrkelse af indsatsen overfor børn og unge, Denne bevilling ryger med en byrådsbeslutning om lukning af teatret, desværre direkte tilbage i statskassen, og dermed mister kommunen et væsentlig saltvandindsprøjtning overfor børn og unge, fortæller Helle Katrine Møller, bestyrelsesmedlem i Egnsteatret Undergrunden.

Pengene skal gå til at udvikle nye publikumsvenlige formater og forestillinger, især sammen med børn og unge. Undergrunden har på et år opbygget et omfattende undervisningssite på teatrets hjemmeside. Det er med tilbud, der kobler musik med dansk, historie, medier, billedkunst og drama til skolerne

- Med en vifte af metoder ønsker teatret at inddrage børn og unge aktivt, og med dem mange forældre og bedsteforældre. Er der noget, der kan samle familier på tværs af aldre er det jo musik og teater, hvor det, der kræves, er evnen til at se, lytte, forstå og fortolke og begejstres - eller rynke på næsen. Her er ingen første- og andenhold. Ingen aldersopdeling. Alle er sammen om det samme, og det mener jeg, at der er god grund til at dyrke og opdyrke, siger Helle Katrine Møller, som kommer med en opfordring.

- I stedet for at lukke og slukke, burde socialdemokrater og andre gode byrådspolitikere åbne og tænde lys for kunsten og kulturen. Ikke mindst for de af vores børn og unge, der får en helt unik lejlighed til at samarbejde med et rigtigt teater. Det er så nemt at ødelægge. Men dyrt på de bundlinjer, der handler om livskvalitet og velfærd.