14. december 2018
I dag rummer Fritidshjemmet Solhøjgård 60 børn. Gennem årene har mere end 900 børn haft deres gang på stedet, som er nabo til Furesø Kommunes skolelandbrug.
I dag rummer Fritidshjemmet Solhøjgård 60 børn. Gennem årene har mere end 900 børn haft deres gang på stedet, som er nabo til Furesø Kommunes skolelandbrug.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børneliv på Solhøjgård gennem 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børneliv på Solhøjgård gennem 50 år
Furesø - 18. maj 2018 kl. 12:36
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FARUM: Farums ældste fritidshjem, Solhøjgård fejrer 50 års jubilæum med en reception fredag den 1. juni.

Flere generationer af børn har haft den store fornøjelse at betræde Solhøjgårds hyggelige lokaler og inspirerende have.

Den 1. april 1968 åbnede fritidshjemmet Solhøjgård for de første 40 børn. Lige siden har stedet haft stor søgning.

Fredag den 1. juni klokken 15 til 18 markeres jublæet med en reception.

- Alle med en relation til fritidshjemmet er velkomne til receptionen, hvad enten du f.eks. selv har gået eller går på Solhøjgård eller er en af vores mange gode samarbejdspartnere, fortæller Hans Jørgen L. Eriksen på vegne af personalet.

Fritidshjemmet har forberedt en særlig 50 års jubilæums udstilling som særligt trækplaster.

- Her fortælles om den mangfoldighed af aktiviteter, der igennem årene har været med til at udvide kompetencerne for de omkring 900 børn, som har haft deres gang på fritidshjemmet. Den gamle have med klatretræer, sommerens vandrutsjebane, byggelegeplads, eftermiddagsmad tilberedt over bål. Hulebyggerier, røver og soldaterlege i den nærliggende gamle æbleplantage, højdeklatring mindst 10 meter op i havens gamle træer. Stuehuset har altid dannet rammer til fordybelse i kreative værksteder og leg i mindre grupper i de mange rum. Et gennemgående træk er også fejringen af de milepæle af runde fødselsdage og de årlige sommerfester, fortæller Hans Jørgen L. Eriksen.

Historien om Solhøjgård
Historien om fritidshjemmet på Solhøjgård starter helt tilbage i 1950, da en gruppe borgere gik sammen om at etablere et fritidshjem i Farum. En lokalforening af Landsforeningen Frie Børnehaver blev oprettet under navnet: Farum børnehave- og fritidshjemsforening. I årene frem blev der arrangeret børnehjælpsdage, lotterier, andespil og bankospil, sommerfester, høstbal med stort gehør og lokal opbakning. I løbet af 12 - 13 år fik man samlet godt 20.000, - kr. sammen til etablering af en institution.

I midten af 1960'erne vandt ideen om at etablere et fritidshjem forståelse i det daværende byråd i Farum. Solhøjgård, som kommunen jo havde overtaget i 1964, blev stillet til rådighed. Så gik lokalforeningen i gang med ombygningsplanerne og ansættelser. Den 14. juni 1968 holdt borgmester Sven Schmidt indvielsestalen for det første fritidshjem i Farum.

Det forblev med tilknytning til Landsforeningen Frie Børnehaver som en selvejende institution. Det varede frem til den 1. august 2011. Derefter godkendte Furesø kommune, at Fritidshjemmet Solhøjgård fortsatte som privat fritidshjem drevet med kommunalt tilskud og lejet ind i kommunens lokaler på Solhøjgård. I dag er fritidshjemmet administrativt tilknyttet Landsorganisationen Danske Daginstitutioner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk