2. marts 2021
Årets indsamling går blandt andet til at indføre klimaresistente afgrøder i flere udsatte lande. Foto: Jakob Dall
Årets indsamling går blandt andet til at indføre klimaresistente afgrøder i flere udsatte lande. Foto: Jakob Dall
Foto: Jakob Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bliv digital indsamler fra sofaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bliv digital indsamler fra sofaen
Furesø - 23. februar 2021 kl. 11:50

Coronaen betyder, at Folkekirkens Nødhjælp i lighed med sidste år ikke kan gennemføre den sædvanlige husstandsindsamling til fordel for verdens fattige.

arrow Læs også: Genbrugsbutik har også savnet deres kunder

I stedet opfordres folk til at hjælpe med at samle penge ind via egne digitale indsamlinger, som man kan oprette hjemme fra sin egen sofa.

Lige nu er der akut behov for hjælp til Etiopien, Sydsudan og Zimbabwe, hvor millioner af mennesker sulter, fordi regnen udebliver, og høsten slår fejl, skriver Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

Andre steder forsvinder livsgrundlaget, fordi voldsom regn skyller jorden væk, det gælder fx i Nepal, Bangladesh og Myanmar.

Opret selv indsamling

Derfor støtter årets indsamling blandt andet træplantning, der modvirker jordskred og bremser oversvømmelser, vandpumper og vandrensningsanlæg, som kan sikre rent drikkevand og køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr

Alle, som vil støtte, kan starte deres egen indsamling ved at benytte et særligt online-værktøj.

Man begynder med at gå ind på hjemmesiden www.blivindsamler.dk, hvor man knytter sin indsamling til Farum eller Værløse-Hareskov sogns indsamlingssider.

Samler ind til 14. marts

Når man har oprettet sin digitale indsamlingsside, kan man dele den med sine venner, bekendte og andre kontakter via mails samt på facebook og andre sociale medier.

Hvis man ikke selv ønsker at være indsamler, kan man donere et bidrag ved at gå ind på en af de lokale indsamlingssider på samme måde. Indsamlingen varer frem til den 14. marts.

Lokale indsamlingsledere

Man kan også kontakte til en af Furesøs indsamlingsledere. Det er for Værløse og Hareskov Ole B. Kristensen, olebkmail@gmail.com, tlf. 4234 2425, og for Farum Doris Pihl Linkenkær, dpl@farumsogn.dk, tlf. 4172 8453.

jesl

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?