10. december 2019
Gruppen af frivillige i Spejdernes Genbrug har ved at gøre det beskidte arbejde sikret et overskud på 2. mio. kr.
gallery icon

Se billedserie

Gruppen af frivillige i Spejdernes Genbrug har ved at gøre det beskidte arbejde sikret et overskud på 2. mio. kr.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskidte helte sender millioner videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskidte helte sender millioner videre
Furesø - 20. juni 2019 kl. 17:39
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En gruppe frivilliges »beskidte« arbejde med at sortere genbrugsting og sætte dem til salg har sikret et overskud på næsten 2. mio. kr. til Spejdernes Genbrug.

- Det er et umanerlig flot arbejde af de mere end 200 frivillige, som året rundt sorterer og sælger varer i hallen på Havremarken, samt de mange fra spejdergrupperne, der trolig henter varer fra Genbrugspladsen og rundt hos borgerne i vores lokalområde, siger Søren Ohlsen fra Spejdernes Genbrug.

Spejdernes Genbrug sender pengene videre til de syv spejdergrupper i kommune samt til Sankt Georgilderne. Godt 1. mio. kr. sendes videre til ni lokale projekter, syv projekter andre steder i Danmark og 13 projekter i udlandet. I alle tilfælde handler projekterne om »Børn og Unge.«

SPengene er gået til 9 lokale projekter og 7 projekter andre steder i Danmark ( Natteravnene, Børnehospice, Naturskolen, Grønlands Børn,

- Formålet med det frivillige genbrugsarbejde er, at skaffe penge til spejderarbejdet i Furesø, pengedonationer til en række sociale aktiviteter i ind- og udland, der primært rimer på "børn og unge" samt en lang række varedonationer. Endelig ligger det Spejdernes Genbrug meget på sinde, at støtte op om genbrugstanken samt udvikle idéen, fortæller Søren Ohlsen.

F.eks. lykkes det en række aktive Genbrugere, systematisk at sortere en masse metal, som indgik i vare, som ikke blev solgt, og fordi det blev sorteret efter metaltype, lykkedes det, at sælge skrottet for ca. 75.000 kr.

Spejdernes Genbrug holder til på Havremarken i Farum og har åbent den første lørdag i måneden fra 10-13.