16. januar 2021
Asger Baunsbak. Tidligere sognepræst, forfatter, folketingsmedlem og meget mere.
Asger Baunsbak. Tidligere sognepræst, forfatter, folketingsmedlem og meget mere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Baunsbak giver foredrag «Møder med mennesker fra krigens tid og til i dag.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baunsbak giver foredrag «Møder med mennesker fra krigens tid og til i dag.
Furesø - 25. november 2020 kl. 16:08

STAVNSHOLT: Torsdag 26. november kl. 19.30 i Stavnsholtkirken giver Asger Baunsbak foredrag under titlen. Møder med mennesker fra krigens tid og til i dag.

Asger Baunsbak voksede op på Nårup Mark, 10 km. syd fra Holbæk. Han voksede op på et husmandssted med en politisk engageret far, der lærte ham, at et menneske bliver klogere af at diskutere med den, man er uenig med.

Han gik i 2. klasse, da Danmark blev besat 9. april 1940 og husker besættelsestiden tydeligt. Danmark blev befriet for 75 års siden, men den kolde krig førte til en ny og endnu større frygt for fremtiden med fremkomsten af atombomben.

- Mit liv har formet sig således, at jeg har mødt og talt med mange af de mennesker, der spillede en hovedrolle under besættelsen. Det gælder Erik Scavenius, Hal Koch og Jens Rosenkær, men også Martin A. Hansen, Poul Nyboe Andersen, Berthel Dalgaard og Jørgen Jørgensen, der blev mine venner. Jeg sad i Folketinget med dem i 1958, hvor jeg også talte med Hans Hedtoft og H.C. Hansen. Jeg fik et venskab med Busch-Jensen, som måtte genindføre dødsstaffen i forbindelse med retsopgøret efter 2. verdenskrig, som jeg havde mange samtaler med, da han på sine ældre dage boede på Solgaven i Farum, fortæller Asger Baunsbak.

Foredraget finder sted i Stavnsholtkirken.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?