23. januar 2021
Barbara Kaad Ostenfeld håber, at kakkelovnen vil varme hjerter på en anden måde, end den tidligere gjorde.
Barbara Kaad Ostenfeld håber, at kakkelovnen vil varme hjerter på en anden måde, end den tidligere gjorde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BAKAOS arbejder på et særligt værk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BAKAOS arbejder på et særligt værk
Furesø - 01. november 2018 kl. 09:15
Af Mikkel Kjølby

Kunstneren Barbara Kaad Ostenfeld har malet, prikket og krussedullet sin kunst på mannequiner, en tre tons tung granitsten ved Furesøbad og lige for tiden pusler hun om en gammel kakkelovn.

- Den smukke gamle kakkelovn dukkede op under oprydning i gammel lade i Solrød. I laden var der 6 tons gammelt møg, der blev smidt ud, men blandt møget var der også nogle gemmeværdige skatte. Blandt andet den smukke gamle kakkelovn. Ejeren af gården så nye muligheder i den smukke kakkelovn. Han ville gerne transformere den gamle rustne kakkeloven til noget smukt og give den et særligt udtryk som intet andet, fortæller Barbara Kaad Ostenfeld, som under kunstnernavnet Bakaos fik opgaven i bestilling.

Nu nærmer værket sig sin afslutning. En smuk lyseblå farve danner lærred for Barbaras doodle-kunst.

- Jeg elsker at bruge hele verden som den overflade, jeg arbejder på. Det skal være fantasien, der sætter grænserne og ikke kun kanten af et lærred. I min verden kan kunst flyde ud på både vægge og møbler, forklarer Barbara Kaad Ostenfeld.

Kakkelovnens helt specielle former er med til at inspirere kunstneren.

- Når jeg tegner på kakkelovnen, så får jeg en masse krummelurer og former foræret, og samtidig kan jeg ikke lade være med at tænke på kakkelovnens historie. For hundrede år siden blev den brug til at holde et hus varmt og derved varme nogle mennesker i en helt anden tid, end den vi har i dag. I dag har kakkelovnen fået en helt ny funktion. Der vil ikke længere blive fyret op i kakkelovnen. Den tid er forbi. Til gengæld vil den forhåbentlig varme hjerterne på beskuerne nu og i fremtiden, når den flytter i konsulentvirksomheden Tuwano, fortæller Barbara.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?