12. juli 2020
Niels Bødker Thomsen vil på fredag afsløre Alugods buste på rådhuset. Foto: Allan Nørregaard
Niels Bødker Thomsen vil på fredag afsløre Alugods buste på rådhuset. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alugods buste afsløres på rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alugods buste afsløres på rådhuset
Furesø - 01. maj 2019 kl. 09:36
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke hver dag, at man kan sige goddag til en dame på lige godt og vel 1800 år. Men på fredag får Furesø-borgerne mulighed for at møde kommunens ældste navngivne borger.

Det er gravfundet Alugod, som har fået rekonstrueret sit ansigt og ud fra er der skabt en buste, som afsløres ved en reception fredag den 3. maj klokken 14 i Atriet.

Det er ildsjælen Niels Bødker Thomsen, som har været initiativtager til det spændende projekt med at rekonstruere Alugods ansigt ud fra det velbevarede kranie, som indtager en hædersplads på det lokale museum, Mosegaarden.

Alugod formodes at være fyrstedatter og begravet i år 230 efter Kristus. Hendes grav blev i 1944 opdaget på den tidligere Flyvestation Værløse. Ud fra kraniet er der på Retsmedicinsk Institut ved Københavns Universitet lavet en rekonstruktion af Alugods ansigt, og i Firenze har dygtige håndværkere støbt en buste af hende i bronze.

Niels Bødker Thomsen har drømt om at sige goddag til Alugod i 50 år.

- Alugod er absolut det vigtigste fund her på egnen. Fundet af hende binder hele Europa og Sjælland sammen i Romersk Jernalder. Alugod fortjener at komme tilbage til virkeligheden, sagde Niels Bødker Thomsen, formand for Furesø Arkæologigruppe til Frederiksborg Amts Avis, da projektet blev skudt i gang sidste år.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?