21. november 2017
Nick Allentoft har samlet sin tanker om samfundets kriser i et manuskrpt på 250 sider.
Nick Allentoft har samlet sin tanker om samfundets kriser i et manuskrpt på 250 sider.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Allentoft klar med manuskript

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allentoft klar med manuskript
Furesø - 18. oktober 2017 kl. 05:21
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvorfor bruger læger, sygeplejersker, hjemmeplejen og socialrådgivere 50 procent eller mere af deres arbejdsdag på bureaukratiet? Hvorfor sendes syge mennesker i arbejdsprøvning? Hvorfor er der samlet 30.000 sider regler i beskæftigelsesindsatsen?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som Nick Allentoft tager fat på i en kommende bog, som forhåbentligt bliver til et vigtigt redskab i den fremtidige samfundsdebat.

Nick Allentofts pointe er i bund og grund den, at velfærdsstaten med tonsvis af regler og kompleksitet har taget magten fra velfærdssamfundet.

- Det nytter ikke at diskutere skattelettelser eller velfærd. Hverken det ene eller det andet har en effekt, hvis man ikke tager fat på problemerne, siger Nick Allentoft.

I Furesø er Nick Allentoft først og fremmest kendt som forhenværende lokalpolitiker - først for Venstre og siden løsgænger. I dag mærker man en vis irritation, når han bliver skudt i skoene at være liberal løve. Nick Allentoft har droppet enhver form for politisk isme til fordel for et overordnet, tværgående og tilbundsgående blik på det danske samfund.

- Jeg har været samfundsengageret, siden jeg var 14 år gammel. Via min uddannelse som journalist og min erhvervserfaring har jeg taget en livslang uddannelse i den offentlige sektor, siger Nick Allentoft til Frederiksborg Amts Avis.

Interessen for den offentlige sektor har ført til etableringen af Mediehuset DenOffentlige med 100.000 læsere hver måned. Men nu tager han skridtet videre med en bog, der går tæt på velfærdssystemet.

I rollen som chefredaktør har han set dybt ind i den offentlige sektor og samfundets aktuelle tilstand.

- Det danske samfund er præget af tre kriser, socialkrisen, ledelseskrisen og demokratikrisen. Hvis vi ikke begynder at anerkende kriserne, vil det kun blive værre, vurderer Nick Allentoft.

Men krisesnak er en ting. Noget helt andet er de forandringer, snakken skal følges op med. Her er det vanskeligt at trænge igennem - al den stund det store flertal af den danske befolkning befinder sig trygt og godt i den velbjærgede middelklasse, så hvad gør et medie og bog ved det, kunne man spørge.

Centralt i hans problemfremstilling er nemlig, at middelklassen er blevet så stor, at politikerne lefler for denne målgruppe.

- Vi har indrettet den offentlige sektor og de seneste reformer efter at give middelklassen tryghed. Det betyder konkret, at politikerne ikke designer reformer til den gruppe, det måtte vedrøre, men til den gruppe vælgere, som de gerne vil tiltrække, siger Nick Allentoft med klar henvisning til kontanthjælpsloftet og førtidspensionsreformen. Han kalder det for socialkrisen.

- Essensen er den, at socialkrisen presser de mennesker, som i forvejen er pressede. Det var aldrig intentionen med den danske velfærdsmodel, som blev skabt for at forhindre sociale oprør. I dag er vi midt i et socialt oprør, siger Nick Allentoft.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk