26. maj 2020
Alf Blume modtog i 2016 Furesø Kommunes Kulturpris. Foto: Furesø Kommune
Alf Blume modtog i 2016 Furesø Kommunes Kulturpris. Foto: Furesø Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alf Blume er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alf Blume er død
Furesø - 13. september 2019 kl. 21:29
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alf Blume, der i mange år var formand for DN Furesø, døde torsdag 72 år gammel efter lang tids sygdom. Det oplyser hans gode ven, Lars Juel Sørensen, til avisen.

Alf Blume blev født på Amager og voksede op i Værløse.

Naturen var Alf Blumes et og alt. Allerede som 11-årig kunne han ikke koncentrere sig om undervisningen i skolen, han ville hellere ud i naturen. Det fortalte han i et interview på dn.dk i 2017.

11-årige Alf Blume fik arbejde hos en konservator, der konserverede dyr til landets skoler.

- Han gav penge for de dyr, vi kunne indbringe. Det kunne være to kroner for et skovfirben og tre kroner for en stålorm. Han kunne også finde på at lave bestillinger, for eksempel sige at han skulle have nogle meget store snoge, og så gik vi ud og fandt nogle meget store snoge, fortalte Alf Blume i interviewet fra 2017.

Pengene brugte han på en cykel og en knallert, og samtidig blev han ret ferm til at kende og finde de forskellige dyrearter.

Også fotografering var en af Alf Blumes store interesser, og Lars Juel Sørensen sagde i 2017 til dn.dk:

- Efter jeg har mødt Alf, så har jeg knust mit kamera og smidt det ud, for jeg gider ikke tage billeder, når Alf er i nærheden, fordi han tager så knivskarpe billeder. Man ser jo bedre på hans billeder, end man ser med sine egne øjne, siger han.

Alf Blume gik altid langt for naturen, og hans bil blev smadret to gange, fordi folk var utilfredse med de restriktioner, han fik indført for at beskytte naturen.

Modtog flere priser
I 2016 fik han Furesø Kommunes Kulturpris og Forenings- og Græsrodsprisen. Da han modtog Kulturprisen sagde han blandt andet:

- Jeg har været heldig at have gode venner, der støtter og bakker op. Nogle gange er jeg jo kun kransekagefiguren. Jeg føler, at naturen har fået mere værdi i vores kommune, og det har været en kamp, jeg har kæmpet, siden Peter Brixtofte var borgmester i Farum Kommune. Jeg har været med til at holde land og by adskilt, og jeg vil gerne sige tak til alle dem, der har hjulpet mig.

Tirsdag den 17. september klokken 16.00 afholdes der mindehøjtidelighed hos Lars Juel Sørensen på Barresøgård, Slangerupvej 29 i Lynge. Alle er velkomne.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?