21. maj 2019
Gitte Schack (th.) fortalte om Vesterbos planer til byråsdmedlemmer ne Tine Hessner, Lene Munch-Petersen og Helle Vallentin. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Gitte Schack (th.) fortalte om Vesterbos planer til byråsdmedlemmer ne Tine Hessner, Lene Munch-Petersen og Helle Vallentin. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affaldssortering rykker ind i lejligheder og rækkehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affaldssortering rykker ind i lejligheder og rækkehuse
Furesø - 05. januar 2019 kl. 10:55
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Furesø Byråd vedtog den 19. december planen for affaldssortering i tæt/lav-bebyggelse, og Værløse Almennyttige Boligselskabs afdeling Vesterbo er straks klar til at gøre en indsats for miljøet.

- Vesterbo har været med i et pilotprojekt og har gjort vigtige erfaringer, som vi kan gøre brug af nu, hvor vi går i en ny fase med affaldssortering i Furesø Kommune, fortæller Udvalgsformand Lene Munch-Petersen (S).

Villaejere har i længere tid haft mulighed for at affaldssortere. Nu er turen kommet til 3.700 rækkehuse og 4.600 lejligheder, herunder de almennyttige boliger.

- De forskellige boligforeninger er begyndt at melde ind, hvordan de gerne vil have affaldssorteringen etableret. Der vil altid være særlige udfordringer, men når holdningen er positiv, er det til at løse, siger Lene Munch-Petersen.

Vesterbo har gjort sig grundige forberedelser og står klar med et projekt til 7 millioner kroner. Der skal etableres ti affaldsøer med otte sorteringsfraktioner rundt omkring i afdelingen, som omfatter Langhuset, Vesterbo og Vesterbo Vænge.

- Vi har lagt stor vægt på at finde en løsning, der ikke skæmmer området. Vi tog rundt og kiggede på forskellige løsninger og fandt frem til, at den nedgravede løsning passer bedst til os, fortæller Gitte Schack, formand for Afdeling Vesterbo.

Især i de 25 opgange i det 400 meter lange Langhuset langs Kirke Værløsevej vil der være store fordele. Lige siden bygningens etablering i 1955 har ejendomsfunktioner bakset med affaldsskakterne.

- Den nye løsning giver nogle fordele. Det vil give en besparelse, da vi bruger et årsværk på at tømme affaldsskakterne, forklarer Gitte Schack, som glæder sig over opbakning fra Vesterbos beboere.

- Folk vil gerne affaldssortere og glæder sig til at komme i gang, siger Gitte Schack.

Æstetik i fokus
Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten stod bag forslaget, der blev vedtaget af Furesø Byråd.

Tine Hessner (RV) lægger stor vægt på, at der give frihed til at vælge æstetisk pæne løsninger.

- Det ligger i tiden, at vi skal affaldssortere. Vores børn skælder ligefrem ud på os, hvis vi ikke gør det rigtigt, siger Tine Hessner og fortsætter:

- Rundt omkring i boligselskaberne og grundejerforeningerne oplever jeg en tilgang med fokus på æstetik og funktionalitet. Det skal vi holde fokus på.

Enhedslistens Helle Vallentin oplever, at borgerne selv henvender sig for at få lov til at affaldssortere.

- Vi står midt i en kæmpe klimakrise og vi skal allesammen gøre, hvad vi kan. Mange har behov for at gøre noget. Der er stor efterspørgsel på at få lov til at affaldssortere, lyder det fra Helle Vallentin.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede