23. april 2021
I fire små værker fortæller kunstneren Adi Holzer den lokale legende om geden, som i så mange år har stået som et vartegn på den norske bjælkehyttes grønne tag. Den har altid være - lidt for - populær.
gallery icon

Se billedserie

I fire små værker fortæller kunstneren Adi Holzer den lokale legende om geden, som i så mange år har stået som et vartegn på den norske bjælkehyttes grønne tag. Den har altid være - lidt for - populær.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Adi Holzers maleriske historie »Gedens rejse«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Adi Holzers maleriske historie »Gedens rejse«
Furesø - 26. februar 2021 kl. 18:54
Af Mikkel Kjølby

Kunstneren Adi Holzer har fundet inspiration i en sandfærdig historie fra Hareskovby til en lille serie af værker. Han kalder serien for »Gedens rejse«.

For lige midt i Hareskovby finder man et norsk bjælkehus med græs på taget. Her har Mette boet i snart en menneskealder og med græs på taget, syntes hun, det var naturligt med en ged på taget. Altså ikke en levende ged, men en skulptur.

Igennem årene er denne ged blevet nærmest et symbol på det lille smørhul, men har også tilkaldt sig opmærksomhed på anden og gansked uønsket vis. Tre gange er geden forsvundet fra sin prominente plads i nattens mulm og mørke. Det var for galt.

I anledning af Mettes runde fødselsdag blev der med stort besvær anskaffet en fjerde ged. Og denne gang tænkte ingen på, at den kunne blive stjålet.

For i mellemtiden havde Mette fået en ny nabo - en landskendt politiker. Det havde fået politiet til at rykke ind med et korps af livvagter. I først en autocamper og siden en lille hytte ved den kendte politikers hus.

Nu var Mettes hus et af de sikreste steder i landet, skulle man tro.

Men en mørk nat skete det igen. Geden forsvandt og var pist borte. Ingen havde set noget om helst - heller ikke det ellers så årvågne politi.

Men så tog de lokale borgere fat. Geden blev efterlyst på sociale medier, og snakken gik lystigt fra mund til mund i den lile by. Og så skete det. En morgen stod geden på Mettes trappetrin.

Adi Holzers morale: Geder interesserer mange i Hareskovby, blot ikke overvågningspolitiet.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?