21. januar 2019
Dessertdragen med resultatet af anstrengelserne med sæsonens første jordbær.
gallery icon

Se billedserie

Dessertdragen med resultatet af anstrengelserne med sæsonens første jordbær.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets første jordbær er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets første jordbær er klar
Furesø - 16. maj 2018 kl. 05:34
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag formiddag tog bæravler Lisbeth Toft Christensen turen fra Lejrvej til Sct. Pederstræde i København for at levere sæsonens første jordbær til konditoren Dessertdragen. Prisen for de første to kilo jordbær lå på 1000 kroner.

- Vi har arbejdet sammen med Dessertdragen i nogle år. Hun er fantastisk til at flotte kager. Det er sjovt at bruge de første bær til det. Det er en nydelse at se, hvordan hun sætter dem op på sine kager, fortæller Lisbeth Toft Christensen.

Rokkedyssegaard har altid lavet en event ud af de første jordbær. Tidligere gik de til Restaurant Grøften i Tivoli under stor festivitas, men nu er det altså Dessertdragen, som får fornøjelsen.

- Superfriske jordbær er simpelthen prikken over i´et, når vi pynter kagerne. Og jordbærkager med knasende friske bær er selvfølgelig en klassiker" fortæller Nanna, konditor og indehaver af Dessertdragens Kageværksted.

De første jordbær er meget tidligt på den i år. Det skyldes naturligvis det fantastiske sommervejr her i maj måned.

- Tænk bare - for 5 uger siden havde vi frostvejr, og nu kan vi plukke jordbær. Skønt at komme i gang med sæsonen, siger Lisbeth Toft Christensen.

De næste par uger sælges de friske bær så længe lager haves, men snart er der rigelige mængder.

- I løbet af de næste 14 dage er vi godt igang, konstaterer Lisbeth Toft Christensen. De første bær af af sorten Rumba, om få dage er flair-sorten også klar. Herefter følger den nye sort Malling, som er en sød sort og giver et stort bær. De mer evelknedte sorter som Sonata, Sweeteve, Honeyeye og Corona kommer også. Ligesom der kommer hindbær lige efter Sankt Hans. Brombær, hindbær, kirsebær, æbler, pærer og blommer kommer i juli måned.

Rokkedyssegaard åbnede sæsonen med issalg i St. Bededagsferien. I løbet af tre dage solgte man intet mindre end 1500 is.

- Det var fuldkommen vildt at få sådan en start, siger Lisbeth Toft Christensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk