15. april 2021
Efter påske bliver der igen trængsel ved Furesø-skolernes cykelstativer, når 5.-8. klasserne vender tilbage. Foto: Jens Berg Thomsen
Efter påske bliver der igen trængsel ved Furesø-skolernes cykelstativer, når 5.-8. klasserne vender tilbage. Foto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 5.-8. klasse-elever vender tilbage til Furesøs skoler efter påske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

5.-8. klasse-elever vender tilbage til Furesøs skoler efter påske

Får kortere skole­dage og undervises i mindre grupper

Furesø - 05. april 2021 kl. 13:54

Efter påske vender halvdelen af 5.-8. klasserne tilbage i skolen. Det besluttede udvalg for skole og ungdomsuddannelse torsdag 25. marts.

"Vores lærere og skoleledere glæder sig så meget til at se børnene fysisk igen. Og hvor bliver det godt for eleverne at se deres kammerater og få en mere normal hverdag tilbage," siger formand for udvalget Henrik Poulsen i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

Da det er en kabale at få fremmødekalender, sikker afstand og lærerressourcer til at gå op, begynder de første børn fra 5. til 8. klasser senest torsdag efter påske. Det er en lokal beslutning på den enkelte skole, om eleverne kan starte 1-2 dage tidligere," fortsætter han.

50 procent fremmøde

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse fulgte en anbefaling fra forvaltningen om at sikre tid til at planlægge en ordentlig fysisk tilbagevenden til skole samtidig med, at der tilbydes online undervisning den anden halve af tiden. Ifølge nationale retningslinjer må 5.-10. klasserne have 50 procent fremmøde i skolerne.

Samtidig betyder afstandskrav, pladsforhold og det, at lærere primært skal følge samme elever og klasser, at skolebørnene får lidt kortere skoledage.

To lærere

Til gengæld vil der blive undervist i mindre gruppe og med to-lærer-ordning i flere timer.

Undervisningen bliver dermed differentieret efter elevernes faglige niveau, trivsel og motivation efter et skoleår, hvor eleverne har haft nød- og fjernundervisning i lang tid. jesl

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?