12. maj 2021
Carsten Ahlbom har i de 45 år rejst kloden tyndt og lært fra sig. Her er han i Algeriet i 2014, hvor han tager øreaftryk af det, som han selv betegner som "fysisk et meget specielt øre". Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Carsten Ahlbom har i de 45 år rejst kloden tyndt og lært fra sig. Her er han i Algeriet i 2014, hvor han tager øreaftryk af det, som han selv betegner som "fysisk et meget specielt øre". Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 45 evigt nysgerrige års samliv med Oticon er nu slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

45 evigt nysgerrige års samliv med Oticon er nu slut

Værløse-borgeren Carsten Ahlbom er gået på pension

Furesø - 18. april 2021 kl. 05:19

Allerede i Realskolen fik Værløse-borgeren Carsten Ahlbom en flidspræmie, fordi han altid satte sig og hjalp andre, når han selv var færdig med sine lektioner.

Samme menneskelige egenskab førte ham til at undervise sine kolleger - først som uddannet elektronikmekaniker i Flyvevåbnet og siden 1975 i høreapparatvirksomheden Oticon.

Hele 45 år er det blevet til, men til april i år sluttede det, da Carsten Ahlbom gik på pension.

Teknologisk revolution

I de 45 år han været vidne til en teknologisk revolution inden for god hørelse, som han takket være sin nysgerrighed og tekniske snilde har været i stand til at følge med i.

Da Carsten Ahlbom begyndte hos Oticon, var der tre transistorer i et høreapparat - i dag er der millioner.

I samme periode fra 1975 til i dag er Oticon også vokset fra dengang 1.500 medarbejdere til i dag 15.000 fordelt over hele kloden.

Det er også stort set hele kloden, der har været Carsten Ahlboms arbejdsplads.

Gennem årene er han sendt ud i hele verden for at undervise sine Oticon-kolleger i tilpasning af høreapparater. Hele 78 lande har han besøgt og på alle kontinenter .

Den første udsendelse til Japan var tilbage i 1977, hvor høreapparater kunne sælges af alle, og han fortæller om, hvordan en af de japanske samarbejdspartnerne gik fra at sælge bambussouvenirs til at sælge høreapparater. Sådan er det ikke i dag, hvor det at sælge høreapparater kræver uddannelse og certificering.

Uden menneskelig intuition var det aldrig gået, fortæller den nu pensionerede høreapparat-ekspert i en pressemeddelelse:

"Når man arbejder med høreapparater, skal man kunne mærke, hvad et menneske mener. For når nogle siger: 'Nu er der er skarp lyd', siger andre måske: 'Nu er der en klar lyd', men de kan mene det samme, og rent teknisk kan det være den samme knap, man skal skrue på. Uden at kunne oversætte fra menneske til teknik, havde jeg ikke holdt 45 år i branchen," fortæller Carsten Ahlbom. jesl

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?