26. maj 2020
Cecilia Loffredo spiller vikingebarnet Røskva, som sammen med sin bror Tjalfe drager på en eventyrlig rejse til Midgård. Foto: Nfdfilm
gallery icon

Se billedserie

Cecilia Loffredo spiller vikingebarnet Røskva, som sammen med sin bror Tjalfe drager på en eventyrlig rejse til Midgård. Foto: Nfdfilm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 11-årige Cecilia på filmeventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

11-årige Cecilia på filmeventyr
Furesø - 05. oktober 2019 kl. 09:04
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilbage i 1986 blev Peter Madsens populære tegneserier om Valhalla filmatiseret. Tegnefilmen lokkede 600.000 danskere i biografen. Nu har instruktøren Fenar Ahmed fået opfyldt sin drøm om, at lave en moderne adventurefilm baseret på Peter Madsens fortælling om menneskebørnene Røskva og Tjalfes stormfulde rejse fra Midgård til Valhalla med guderne Thor og Loke. Undervejs støder de på den frygtede Fenrisulv og Jætterne og må side om side med guderne kæmpe for at bevare Valhalla og redde verden fra Ragnarok.

11-årige Cecilia Loffredo spiller rollen som Røskva, som med sit nysgerrige og modige væsen sætter handlingen i gang.

- Røskva er meget nysgerrig og tør sige fra. Jeg skulle lige vænne mig til rollen, og så gik det rigtig fint, fortæller Cecilia Loffredo, som selv har været på noget af et eventyr.

Hun var igennem fire castingrunder, inden casteren Martin Hilander valgte pigen fra Værløse. Hun husker tydeligt dagen, hvor hun sammen med en veninde kom hjem fra skole, og blev ringet op af casteren.

- Fra den første til den fjerde casting gik der et halvt år. Det var helt sindssygt at få beskeden om at jeg havde fået rollen, siger Cecilia.

Optagelserne foregik over otte uger i stort set alle nordiske lande.

- Jeg var i Danmark nogle uger, men jeg var også i Sverige, Norge og Island. De fleste af dagene blev jeg hentet om morgenen og var på settet til om aftenen. Det kunne godt være lidt stressende, at vente på, at de var klar til optagelserne, men allerede efter den første dag, tænkte jeg, at jeg godt kunne vænne mig til det, fortæller Cecilia. Tre af ugerne var dog tæt på hjemmet, idet Filmstationen i Værløse lagde hangarer til optagelserne.

Efter optagelserne vendte hun tilbage til hverdagen.

- Mine venner har været rigtig søde. Da de så den første trailer, sagde de bare: Sejt, siger Cecilia, som så småt er ved at gøre klar til den store gallapremiere den 9. oktober i Imperial Bio, hvor hun skal op af den røde løber sammen med filmens stjerner Roland Møller, Jakob Lohmann, Sanne Salomonsen og mange flere. Værløse Bio markerer også den lokale skuespillers indsats. Lørdag den 12. oktober klokken 14.30 skriver Cecilia autografer i den lokale biograf.

Rollen som Røskva har allerede givet Cecilia endnu en rolle som pigen Luna i tredje sæson af den danske Netflix-serie, The Rain.

- Jeg har fået en agent, som har fået mig med i The Rain. Jeg vil gerne være med i flere film og serier, siger Cecilia Loffredo.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?